Karşılık Beklemeden Görevimizi Yapıyoruz

ITSO Başkanvekili ve Beyaz Liste’nin lideri Şükrü Başdeğirmen, Ispartalı işadamlarının yurt dışı gezilerinin sadece turistik bir gezi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydederek, ITSO’nun İran gezisi sonrasında artan ihracat rakamlarına dikkat çekti

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2013 12:32
Karşılık Beklemeden Görevimizi Yapıyoruz

ITSO Başkanvekili ve Beyaz Liste’nin lideri Şükrü Başdeğirmen, Ispartalı işadamlarının yurt dışı gezilerinin sadece turistik bir gezi olarak değerlendirilmemesi gerektiğini kaydederek, ITSO’nun İran gezisi sonrasında artan ihracat rakamlarına dikkat çekti.

ITSO Başkanvekili ve Beyaz Liste lideri Şükrü Başdeğirmen, yönetim kurulu yaptığı süre içerisinde kendilerini yurt dışına çıkıyor diye eleştirilenlere şu cevabı verdi. “Isparta dışına çıkmadıkça Isparta’yı geliştiremezsin. Bizim gezilerimiz turistik gezi algılanıyorsa bu yanlıştır. Bu geziler gelişmişlik düzeyini artırıyor. Örneğin İran’a geziye gittik ve sonrasında ihracatımız 2 milyon doları aştı. Daha önce hiç ihracatımız olmayan bir ülkeydi” dedi.

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkan vekili olan aynı zamanda bu hafta Cumartesi günü yapılacak olan seçimlerde Beyaz Liste ile Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olan Başdeğirmen, önemli açıklamalarda bulundu.

KARŞILIK BEKLEMEDEN
GÖREVİMİZİ YAPIYORUZ
Beyaz Liste Lideri Şükrü Başdeğirmen’in merak edilen sorulara verdiği cevaplar şu şekilde: “Bizim görevimiz fahridir yani hiçbir karşılık alınmadan yapılan görevlerdir. ITSO Türkiye’nin ilk ticaret odasıdır. Biz yurtdışı gelirlerimiz dahil kendi cebimizde harcamışızdır.
Oda’nın parasıyla yurtdışına gidip oda parasını harcamadık. ITSO’daki para ihtiyacı olan birimlerde, faydası olunacak şeylere harcanmaktadır”

HER SİYASİ PARTİDEN ÜYEMİZ VAR
“Yaptığımız şeylerde ortadadır. Bizim her siyasi partiden üyelerimiz var. Herhangi bir siyasi fikre yakınlığımız yok. Biz Isparta’nın geleceğini düşünüyoruz. Bütün siyasetçilerle de bu konuda ayrımsız ortak hareket edeceğizdir. Desteğini verenlere teşekkür sunuyoruz”

YAŞ ORTALAMASINI DÜŞÜRÜYORUZ
“Meclisteki yaş ortalamasını düşürmeye çalışıyoruz. Yaş ortalaması 39 bunu 37 çekmeye çalışıyoruz. Gençlerden daha fazla yararlanmak için ekibimizi gençlerden seçtik. Isparta’yı daha iyi yerlere götürecek arkadaşlardan seçtik üyelerimizi. Şu anki ITSO çok iyi bir yerde Türkiye’de ilk 25 içindeyiz. Bundan sonrada bu başarıları fazlalaştırıp yeniye ayak uydurmalıyız. İnternet sayfamızda yaptıklarımızı şeffaflaştırıp herkese göstermek istiyoruz. K belgeleri Antalya’dan veriliyordu. artık K belgesini odamızdan alacaklar. Ama bunlarda yeterli değil.

KARA HAVACILIK OKULU VE KOSGEB
“Kara Havacılık Okulu çok önemli bir şey Ankara’da Etimesgut’ta kurulan, o kurum tamamen Isparta’ya ait. 15 16 yıllık bir çalışmanın ürünü. Arazinin ortasından geçen bir dere yüzünden proje iptal oldu. Biz çalışmalarımızla derenin yolunu değiştirdik geçen yıl ihale gerçekleşti. Sanırım 2 yıl sonra bitecek. 3500 nitelikli askeri elemanın görev yapacağı bir yer. Pilotların eğitimini verecek bir yer. Bu çok önemli bir projedir. Biz oradaki yan sanayi tesislerini de şimdiden çalışarak Isparta’ya entegre etmeye çalışıyoruz.

Kara havacılığıyla ilgili ihtiyaç neyse bunun hesabı yapılıyor. Kompozit Vadisinde çok iyi ilerliyoruz. Bu çok önemlidir. Kerevit üretimi projemiz var. Ve bu Avrupa’da da örnek alınacak bir proje oldu. Eğiridir gölü etrafında bulunan bütün köylere eğitim verdik.

ITSO üyelerine kaliteli hizmet veriyoruz. Üyelerimizin memnuniyeti önceliğimizdir. KOSGEB birimimiz Denizliye bağlıydı. KOSGEB’i Isparta’ya getirdik. Eğitim verdiğimiz 250 kişiden 40 kişi KOSGEB desteğiyle iş yeri açtı”

GELİŞMELER DEVAM EDECEK
“Biz kendi arazimiz var. Üniversite çevresinde oraya binamızı taşıyıp alanlarımızı ve faaliyetlerimizi fazlalaştırmayı düşünüyüz. BAKA, Borsa Kırsal Gelişme, ITSO iç içe geçecek bir ekonomik kompleks kurmak istiyoruz. Bu Türkiye’de bir ilk olacak. Ve bu ilk çalışmamız olacak daha başarıla olmak için. İki banka projemizde var oraya getireceğimiz. Fuar alanı oluşturacağız. Biz 5 yıldızlı otelimiz açıldı Barida. Bölge hastanesi geliyor. Kara Havacılık Okulu geliyor.

Tarımda hayvancılıkta çok iyi yerdeyiz. 55 bin öğrencisi olan bir üniversitemiz var. Sanayimizde iyi gidiyor. Kozmetikte iyi gidiyoruz. Organize sanayi de iyi gelişme var biz bunların hepsini geliştireceğiz. Birinci organize doldu. İkinci organize sanayiyi kuracağız. Çünkü bunu şimdiden yapıyoruz çünkü bir organizeyi kurmak 10 yıl gibi bir zaman alıyor bizde şimdiden yapıp ikinci organizeyi kurup sanayicileri buraya çekeceğiz.

Bizim projemiz kendi alanımız üzerinde o yüzden bir sorun olacağını düşünmüyorum. Gül vadisi çok önemli projedir. Biz gittiğimiz her ülkede Isparta’yı yöresel özelliklerimizle tanıtıyoruz. Isparta’nın sunumunu yapıyoruz. Japonya’dan ağustosta gelip gül bahçeleri göreceğiz dediler. Ağustosta nasıl göstereceğiz dedik u gül vadisi projesi odlumu işte Isparta tanıtımını her zaman yaparız”

EĞİTİMİN İÇİNDE OLACAĞIZ
“Bütün birimlerimiz ve kurumlarımızla aday olan bütün arkadaşlarla aynı masaya oturup kafalarımızı birleştirmemiz gerekiyor Isparta için birlik olmalıyız.

Birlik olup projeleri yapalım. Yatırımcılar buraya gelsin evet ama içerideki yatırımcılar neler yapıyor biz bununla ilgili çalışmalar yapıcağız üyemizin neye ihtiyacı varsa o birimleri kuracağız. Avrupa birliği ve hibe birliği projesini kuracağız. Tarım ve kırsal kalkınma var Isparta’da tarım ve hayvancılığa çok faydası var bunlarla ortak çalışıp çiftçinin köylünün neye ihtiyacı var bunları yapacağız.

Üyelerimizin sorunlarıyla ilgileneceğiz. İnternet sitelerimizle nereye giderlerse gitsinler biz yanlarında olacağız. Ürün katalogu oluşturduk Isparta’da 300 tane üretimi yapılan ürünlerin katalogunu yapacağız.
Ara elaman ihtiyacımız çok fazla. Bunu yetiştirmek için meslek yüksek okulunda bu bölümleri açmalıyız. Eğitimin içinde olacağız”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.