Kartal Başçavuş'u Kaybettik

Kıbrıs Gazisi, Komando ve sporcu kişiliği, samimi ve arkadaş canlısı tavırları ile Isparta'nın tanınmış simalarından Hasan Hisarardınlı hayatını kaybetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Temmuz 2014 14:13
Kartal Başçavuş'u Kaybettik

Kendisini Hayatın İçinden kitaplarıyla ve mahallî gazetelerdeki yazılarıyla tanıdığımız Yalvaçlı Çorapsız Yakup’un oğlu Hasan Hisarardınlı, emekli P. Komando başçavuş ve aynı zamanda şâir ve yazardır.

1949 senesinde Yalvaç’ta doğmuştur. İlk Okulu ve Orta Okulu Yalvaç’ta okumuştur. Kara astsubay sınıf hazırlama Okulu’nda tahsilini tamamlamıştır.

1968 yılında astsubay olarak göreve başlamış ve bil fiil 28 yıl değişik yerlerde hizmet vermiştir.

Yurdun değişik yerlerinde ve Kıbrıs’ta güzel ve başarılı hizmetler verdikten sonra 1996 senesinde emekliye ayrılmış ve Isparta’ya yerleşmiştir.

Tuhafiyeciler Sitesi’ndeki bodrum katında Kartal Askeri Malzeme dükkânı vardır. Bu dükkân hem ticarethane hem sohbet yeri gibi dolup boşalmaktadır.

Çocukluk yıllarında şiire ve yazı yazmaya başlayan Hasan Hisarardınlı, yaklaşık 20 yıldır sanat ve edebiyatın içerisinde yer almaktadır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
5 Yorum