Kartta Yeni Dolandırıcılık Yöntemi

Dolandırıcılar 'para puanlarınız birikti, arayın aktifleştirelim' mesajıyla kredi kartı bilgilerini alarak vatandaşı mağdur ediyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Mart 2014 13:30
Kartta Yeni Dolandırıcılık Yöntemi

Kredi kartı borcunu ödeyemeyenlere düşük faiz vaadiyle kredi imkanı sunan sanal tefecilerden sonra şimdi de Türkiye'nin önde gelen kredi kartı markalarının ismini kullanarak vatandaşı dolandıranlar türedi. Banka müşterilerine cep telefonundan 'Parapuanlarınız 200 liraya ulaştı. Hemen arayın.

Ücretsiz aktifleştirelim" benzeri kısa mesajlar atan dolandırıcılar hem bankaları hem vatandaşı mağdur ediyor. Banka müşterilerinden kişisel kimlik bilgilerini isteyen dolandırıcıların bazıları sadece ürün satışı için kart markasını olta olarak kullanırken, bazıları kart bilgilerini kötü niyetli kullanarak vatandaşı hiç hesapta olmayan kart borcuyla karşı karşıya bırakabiliyor.

AKTİFLEŞTİRMEK İÇİN ARAYIN
Garanti Bankası'nın kredi kartı markası Bonus da buna benzer olaylarla sık karşılaşıyor. Benzer mesajlardan birisi de geçtiğimiz günlerde bize geldi. 'Bonusfrst' koduyla gelen mesajda, "Sayın müşterimiz 2013 yılının para puanlarınızın toplamı 200 TL'ye ulaşmıştır. Puanları aktifleştirmek için ....... no'lu telefonu arayabilirsiniz" yazıyordu. Merak edip belirtilen numarayı aradığımızda karşımıza çıkan çağrı merkezi görevlisi, 'kişisel bilgileri' isteyip bunu veremeyeceğmizi söyleyince, karşı taraftaki ses hiç yanıt vermeden telefonu yüzümüze kapattı.

BONUS ADINI KULLANIP MÜŞTERİLERİ TAVLIYORLAR
SMS atarak Bonus adını kullanan işyerlerinden birini bizzat kendisinin müşteri olarak aradığını anlatan Onur Genç, "Karşıma çıkan çağrı merkezi görevlisi kart bilgilerimi sorup 400 liraya tablet sattıklarını söyledi. Burada olay şu: Bonus markasını kullanarak banka müşterilerine oltayı atıyorlar.

Çoğunun yerleşik bir düzenleri olmadığı için iletişim bilgileri doğru çıkmıyor ve maalesef ulaşmak mümkün olmuyor. Sonuçta takipsizlik kararı veriliyor. Ancak Bonus kartıyla gerçekleşen bir satışta ayıplı bir mal satışı söz konusu ise müşterimizin uğradığı zararın tazmini bankamız üzerinden yapılıyor" diye konuştu.

100'E YAKIN OLAY İÇİN SAVCILIĞA BAŞVURDU
GARANTİ Bankası Genel Müdür Yardımcısı Onur Genç, banka müşterilerini kandırmaya yönelik 100'e yakın olayla karşılaştıklarını ve savcılığa başvurduklarını belirterek, "Bazıları kısa mesaj bazıları da Bonus adını kullanarak internet sitesi kurup satış yapıyor" dedi.

Bu tip faaliyet gösteren işyerlerinin POS'larını hemen işleme kapattıklarını anlatan Onur Genç, bu sahtekarlığı yapanların 1 yıl ile 3 yıl arasında hapisle cezalandırıldığını aktardı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.