Kasaplara Eğitim Verildi

Esnaf ve Sanatkarlar Odası Birliği toplantı salonunda Genel Hijyen Yönetmeliği ve Et ve Et Ürünleri Tebliği konularında kasap esnafına yönelik eğitim toplantısı düzenlendi.

Yayınlanma:
Kasaplara Eğitim Verildi

Toplantıya; Gıda Tarım ve Hayvancılık İI Müdürü Cenk Şölen, Gıda ve Yem Şube Müdürü Oğuzhan Tanyeri, Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü personeli, Isparta Lokantacılar Kebapçılar Pastacılar Esnaf ve Sanatkarlar Odası başkanı Nuri Erdeğer ile çok sayıda kasap katıldı.

Gıda ve Yem Şube Müdürü Oğuzhan Tanyeri açılış konuşmasında kasaplarda hijyen koşullarının önemine değinerek 5 Mart'ta yürürlüğe giren Et ve Et Ürünleri tebliğinde kırmızı ve kanatlı et ve et ürünlerinin satış koşullarında önemli değişiklikler geldiğini belirtti.

Toplantıya katılan İI Müdürü Cenk Şölen konuşmasında, Gıda denetim hizmetlerinde 2004 yılından bu yana önemli bir farkındalık yaratıldığın belirterek, gıda denetim görevinin hem yasal bir görev olduğunu hem de vicdani boyutunun bulunduğunu ve calışanların bu sorumluluk duygusu ile hareket ettiğini belirtti. Gıdanın "tarladan sofraya" "hayvanın doğumundan tüketicinin çatalına" gelene kadar izlenebilirliğinin sağlanması gerektiğini, tüm gıda sektörtünde olduğu gibi kasaplarımızın da bu bilinçle hareket edeceklerine olan inancını dile getirerek, toplantının esnafa ve halka hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

Açılış konuşmalarının ardından İI Müdürlüğü Gıda ve Yem Şube Müdürlüğü görevli Veteriner Hekim Vedat Halıcıoğlu, "Perakende İşletmelerde Gıda Hijyen Gereklilikleri" konulu sunumunu yaptı. Veteriner Hekim Orhan Bilgin tarafından 05 Mart’ta yürürlüğe giren "Et ve Et Ürünleri Tebliği" ile kasapların bu tebliğ kapsamında üretebilecekleri ürünler, bu ürünlerin satış reyonunda sergilenme şekli ve etiketleme kuralları konularında geniş, bir bilgilendirme yapıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.