Kat Mülkiyeti Kanunu Değişmeli

Hem Belediye hem de İl Genel Meclisinde görüşmeleri süren “Isparta’nın deprem riski ve alınması gereken tedbirler” Isparta’nın en önemli gündem maddeleri arasında yer alıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Ocak 2012 13:56
Kat Mülkiyeti Kanunu Değişmeli

Kamuoyunun yakından takip ettiği konuyla ilgili Belediye Meclis Üyesi Kerem Araz, Kanal önemli açıklamalarda bulundu.

Depreme dayanıksız evlerin yıkılabilmesi için kat mülkiyeti yasasında büyük değişiklikler yapılması gerektiğini vurgulayan Belediye Meclis Üyesi Araz, “Çünkü kanunlar bu konuda elinizi ayağınızı bağlıyor” dedi.

MHP’li Belediye Meclis Üyesi Kerem Araz sözlerini şöyle sürdürdü: “Belediye Meclisimiz ile İl Genel Meclisimiz deprem konusunda hassasiyetli bir şekilde çalışmalarını sürdürüyor. Bunun yanı sıra sivil toplum kuruluşlarından ve SDÜ’lü akademisyenlerden de deprem konusunda bilgi alıyoruz. Tabi her şeyden önce depreme dayanıklı olmayan mevcut yapı stokları büyük önem taşıyor. Bu binalar nasıl yıkılır? Nasıl güçlendirilir? soruları akılları geliyor. Bunun için kat mülkiyeti kanununun değişmesi gerekiyor. Bu konuda da hükümetin çalışmalarının olduğunu biliyoruz. Bu kanun da mutlaka çok büyük değişiklikler yapılmalı. Mesela 10 katlı bir dairenin depreme dayanıksız olduğu tespit edildi. Ancak bu binanın 5 katı bir kişiye ait. Diğer 5 kişi de yıkılmasından yana. Ancak çoğunlukta olan kişi bu bina yıkılamaz derse yıkılamaz çünkü kanunlar insanların elini kolunu bağlıyor. Bunun için kat mülkiyeti kanununun değişmesi lazım” dedi.

Yeni yapılacak binalarda sigortanın önemine dikkat çeken Araz, deprem tedbirleri için finansın ikinci planda olmadığı gerektiğini söyleyerek, “Çünkü ölümün parasal karşılığı yoktur” diye konuştu. Araz, deprem master planının da mutlaka yapılması gerektiğini ifade etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum