"Kavanozda Canlı Gül"

(SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Uygulama Merkezi'nin (GÜLAR) "Güller dalında güzel" sloganıyla Sevgililer Günü'ne özel ürettiği, cam kavanoz ve tüp içinde özel bir kimyasal sayesinde yaklaşık 45 gün canlı kalabilen güller, GÜLBİRLİK mağazalarında satı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2012 12:46
"Kavanozda Canlı Gül"

(SDÜ) Gül ve Gül Ürünleri Araştırma Uygulama Merkezi'nin (GÜLAR) "Güller dalında güzel" sloganıylaSevgililer Günü'ne özel ürettiği, cam kavanoz ve tüp içinde özel bir kimyasal sayesinde yaklaşık 45 güncanlı kalabilen güller, GÜLBİRLİK mağazalarında satışa sunuldu.

GÜLAR Müdürü Prof. Dr. Fatih Ali Canlı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gül, Gülyağı ve Yağlı Tohumlar Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (GÜLBİRLİK) işbirliğiyle yürütülen proje kapsamında, cam kavanoz veya tüp içinde özel bir kimyasal sayesinde yaklaşık 45 gün canlı kalabilen gül ürettiklerini anımsattı.

Hediye edilecek güllerin artık dallarından koparılmasına gerek kalmadığını ifade eden Canlı, şöyle konuştu:

"Kavanoz içinde toprağa gerek duymadan özel bir kimyasalla beslenen gül, 30 ile 45 gün arası canlıkalabilecek. Gül, rengini kavanozdaki kimyasaldan alacak ve rengini kendimiz seçebileceğiz. Üstelik kavanozda ömrünü tamamlayan gülümüzü, önce saksıda ardından bahçemizde yetiştirmeye devam edebileceğiz. Kavanoz içindeki güller sevdiklerimizin kendilerini daha özel hissetmelerini sağlayacak."

-Sevgiler Günü'ne özel seri üretim-

Canlı, 14 Şubat Sevgililer Günü öncesi yoğun bir taleple karşılaştıklarını ve seri üretime geçtiklerini kaydetti. Canlı, ürünü özel sektöre öğreterek, Türkiye'nin her bölgesinde üretilmesini sağlamayı hedeflediklerini vurguladı.

Ürünü özel günler için özel ambalajlarda dizayn ettiklerini anlatan Canlı,

"Şu an sadece GÜLBİRLİK mağazalarında 15 liradan satışa sunduk ama önümüzdeki yıllarda tüm Türkiyeve dünyaya pazarlamayı planlıyoruz" dedi.

"Güller dalında güzel" sloganıyla yaptıkları çalışmanın dünyada ilk olduğuna dikkati çeken Prof. Dr. Canlı, ürünün Isparta'nın ve Süleyman Demirel Üniversitesi'nin uluslararası tanıtımına büyük katkısının olacağına inandığını bildirdi.

Prof. Dr. Canlı, cam kavanoz ve tüp içinde sunulacak canlı gülün, ihracat potansiyeli yüksek ve yoğun iş gücü gerektirdiği için önemli bir istihdam oluşturacağına işaret etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum