Kavun Tarlaları Yaban Domuzlarının İstilasına Uğradı

Keçiborlu ilçesine bağlı Kaplanlı köyündeki kavun tarlaları, yaban domuzlarının istilasına uğradı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Eylül 2011 16:23
Kavun Tarlaları Yaban Domuzlarının İstilasına Uğradı

Keçiborlu ilçesine bağlı Kaplanlı köyündeki kavun tarlaları, yaban domuzlarının istilasına uğradı.

Yaban domuzları yüzünden zarar gören Kaplanlı köyünden Emin Ünal, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, Keçiborlu'ya 15 kilometre uzaklıktaki köyde 150 hane olduğunu ve köy halkının geçimini kavunlardan sağladığını kaydetti.

Son günlerde köy halkının yaban domuzlarıyla mücadele ettiğini anlatan Ünal, yaz boyunca tarlalara giren yaban domuzlarının ürünlere zarar verdiğini ve halkı ekonomik açıdan zarar ettirdiğini bildirdi.

Ünal, "Yaz boyunca yaklaşık 50 dönümlük arazimiz domuzların istilasına uğradı ve kavunlarımız zarar gördü. Köy halkının yüzde 90'ı bu zarardan etkilendi" dedi.

Kendi yiyecekleri kavunları bile satın almak zorunda kaldıklarını ifade eden Ünal, her yıl bu sıkıntıyı yaşadıklarını kaydetti. Ünal, yasal izinler alınarak yaban domuzu avının sürekli hale getirilmesini istedi. Aksi takdirde sürekli bu sıkıntıyı yaşamak zorunda kalacaklarını belirten Ünal, "Her yıl aynı sıkıntıyı yaşıyoruz ama, bu yıl daha fazla zararımız oluştu. İlgili birimlerin sesimize kulak verip, bize yardımcı olmasını istiyoruz" diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.