Kaybolan Turistleri 136 Kişilik Ekip Arıyor

Kaybolan Turistleri 136 Kişilik Ekip Arıyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2015 15:07
Kaybolan Turistleri 136 Kişilik Ekip Arıyor

Antalya’nın Kemer ilçesinde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan 3 turistin arama çalışmaları devam ediyor. Arama ekibinde Isparta'da yer alıyor.

Antalya'nın Kemer ilçesinde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan 3 turistin arama çalışmaları devam ediyor. Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili HalilSerdar Cevheroğlu, kaybolan 3 turisti 136 kişilik ekiple aradıklarını söyledi.

Arama çalışmaları 8 ayrı grupla birlikte AFAD, jandarma, Antalya Büyükşehir Belediyesi,Kemer Belediyesi ekipleri, özel koku alan köpekler, Afyon ve Isparta'dan gelen özel ekipler ve yöre halkı tarafından devam ediliyor. Kaybolan turistleri arama çalışmaları Tahtalı Dağı çevresinde bulunan 40 kilometrelik alanda sürdürülüyor.

"136 KİŞİLİK EKİPLE ARAMALAR DEVAM EDİYOR"
Arama çalışmalarının hem havadan hem de karadan sürdüğünü dile getiren Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, 136 kişilik bir ekibin olduğunu söyledi. Halil Serdar Cevheroğlu, "Arama çalışmaları hem helikopterle, hem diğer aramalar olsun koordinesi buradan sağlanmakta. İnşallah iyi haberler vermeye çalışıyoruz. 136 kişilik bir ekiple arama çalışmaları sürüyor. İl jandarma ekipleri, buna bağlı koku alan köpekler, Afyon, Isparta, Kemer, Antalya'nın AFAD ekipler, yerel halk,Antalya Büyükşehir Belediyesi, doğa dostları 136 kişi 8 ayrı koldan hem havadan hem karadan arıyoruz. Valimizin talimatıyla başbakanlıktan da konu gerekli merciler tarafından takip ediliyor. Hollanda ve İngiltere'nin konsolosları burada. Kaybolan turistlerin aileleri de burada. İnşallah iyi haber vereceğiz" dedi.

"BÖLGE DE HER YERİ TEK TEK ARIYORUZ"
Her bölgeyi tek tek aradıklarını belirten Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, "Aramalar devam ediyor. Kaybolan turistler bölgeye ayın 12'sinde girmişler. Girdikten sonra en son tarif ettikleri yer var. Bahsettikleri yerde iki tane sivri yerden bahsediyorlar. Suların olduğundan bahsediyorlar. Denizi göremediklerini bahsediyorlar bunlar bu bölgede dedikleri yerin olduğu her yeri tek tek arıyoruz. Her türlü ihbarı ve bize gelen bilgiyi değerlendiriyoruz. Ama şunu söyleyebilirim. Antalyalılar bilir Döner Gazino'dan Tahtalı Dağı'na kadar olan bütün bölgeyi karadan ve havandan taradık. Tabi coğrafya dağlık, derin vadiler var, sular var. Geçen hafta özellikle hava şartları çok değişti. Yağmur yağdı, sis vardı. Dağın zirvelerine kar yağıyor. Güneş çıkıyor. Olumsuz şartlarla da bugün daha iyi çalışıyoruz. Her yeri tek tek tarıyoruz" şeklinde konuştu.

"KAYBOLAN TURİSTLERLE İLETİŞİM KURAMIYORUZ"
Kaybolan turistlerle bir iletişim kuramadıklarını sözlerine ekleyen Antalya Vali Yardımcısı ve Kemer Kaymakam Vekili Halil Serdar Cevheroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı:

"İletişim kuramıyoruz. Kursaydık koordinatlarını rahatlıkla bulurduk. Hem İngilizceyi hem de Hollanda dilini bilen kişilerle de muhabere için bekliyorlar. En son iletişimi Cuma günü 15.45'de 112'yi arıyorlar. Ondan sonra da onlardan bir çağrı alamadık. Bizi umutlandıran nokta var. Bir kere üzerlerindeki kıyafetler iklime uygun, ondan sonra yaşları genç. Doğa sporlarını seviyorlar. Bunlar bizi umutlandırıyor. Kaybolan turistleri bulmayı umut ediyoruz."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.