Kayınbiraderini Öldürten Yengeye Ömür Boyu Hapis

Konya'da 33 yaşındaki yengesiyle ilişkisi olan Kemal Akın'ı abilerine öldürten yengeye ömür boyu hapis istendi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 10:45
Kayınbiraderini Öldürten Yengeye Ömür Boyu Hapis

Konya'da 6 yıl önce, yengesi 33 yaşındaki Hacer Akın ile ilişkisi olduğu iddiasıyla, ağabeyi ve yengesinin kardeşleri tarafından dövülerek öldürüldüğü ve cesedinin de boş bir araziye atıldığı ortaya çıkan 29 yaşındaki Kemal Akın'ın katil sanıkları hakim karşısına çıktı. Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Cumhuriyet Savcısı, yenge 33 yaşındaki Hacer Akın hakkında 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istedi. Ölen Kemal Akın'ın ağabeyi ve kadının kocası 35 yaşındaki Mehmet Akın ile kadının kardeşleri 38 yaşındaki Mehmet ve 26 yaşındaki Abdurrahman Akın hakkında ise 24 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

YENGESİYLE İLİŞKİSİ OLDUĞU ANLAŞILDI

Olay, Konya'nın Selçuklu İlçesi Beyhekim Mahallesi Uysallar Sokak'ta 28 Kasım 2007 tarihinde meydana geldi. Ayakkabı imalathanesinde çalışan ve eşinden ayrı yaşayan 29 yaşındaki Kemal Akın'ın işe gitmediği ve kendisinden haber alamadığı iddiasıyla ağabeyi 37 yaşındaki Ali Akın polise kayıp başvurusunda bulundu. Bunun üzerine harekete geçen ekipler çalışma başlattı ancak Kemal Akın'ın izine rastlanmadı. 2010 yılında Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği ekipleri dosyayı yeniden açtı. Kemal Akın'ın öldürülmüş olabileceği üzerinde duran ekipler, yakın çevresinde inceleme başlattı. Yaklaşık 100 kişinin ifadesine başvuran polis, kayıp olan Kemal Akın'ın zaman zaman Sabah erken saatlerde yengesi Hacer Akın'ın evine gittiği ve yengesiyle ilişkisi olduğu duyumuna ulaştı.

YENGESİYLE İLİŞKİSİ OLDUĞU ÖĞRENİLİNCE AİLE İÇİNDE İNFAZ EDİLDİ

Bunun üzerine Hacer Akın ve eşi Mehmet Akın'ın ifadelerine başvurdu. Çift ifadelerinde Kemal Akın'ın 'Vanlı Ayşe' ismini verdiği sevgilisi bulunduğunu ve onunla birlikte ortadan kaybolmuş olabileceğini söyledi. Araştırmayı bu yönde sürdüren polis, 'Vanlı Ayşe' isminde bir kimse bulunmadığını belirledi. Çiftin yalan ifade verdiği üzerinde duran polis kaybolan Kemal Akın'ın yengesinin Isparta'daki ağabeyi Mehmet Akın'ın da olaydan 1 gün önce Konya'ya geldiğini ve Kemal Akın'ın kaybolduğu gün şehirden ayrıldığını belirledi. Kemal Akın'ın yengesiyle ilişkisi olduğu iddiasıyla aile içi infaz edildiği ihtimali üzerinde duran polis, yenge Hacer Akın, ağabeyi Mehmet Akın, yengesinin kardeşleri aynı isimdeki Mehmet Akın ve Abdurrahman Akın'ı gözaltına aldı. Polisteki sorgularında suçu itiraf eden şüpheliler, Hacer Akın'ın birlikte olmak için eve çağırdığı Kemal Akın ile aralarında kavga çıktığını, kafasını kapıya vurup haraketsiz olarak yerde kalınca ellerini ayaklarını bağladıklarını, nefes almadığını ve öldüğünü gördükten sonra da Bozkır İlçesi'nde boş bir araziye attıklarını öne sürdü. Şüpheliler çıkarıldıkları mahkemece kasten adam öldürme suçundan tutuklandı.

KAFATASINI PİKNİKÇİLER BULDU

Kemal Akın'ın Bozkır İlçesi'nde bırakıldığı piknik alanına giden polis ekipleri kapsamlı inceleme yaptı. Ancak, ceset ile ilgili bir bulguya rastlamadı. 2008 yılında aynı bölgede pikniğe giden bir ailenin insana ait bir kafatası bulduğu ve Jandarmaya teslim ettiği bilgisine ulaşan polis, kafatasının Kemal Akın'a ait olabileceği ihtimali üzerine, incelenmek üzere Adli Tıp Kurumu'na gönderdi. Yapılan incelemede kafatasının Kemal Akın'a ait olduğu tespit edildi.

YENGE HAKKINDA ÖMÜR BOYU HAPİS İSTEMİ

Sanıklar bugün Konya 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Duruşmada Cumhuriyet Savcısı, olay günü ilişkide bulunacaklarını söyleyip kandırarak Kemal Akın'ı eve çağıran Hacer Akın hakkında, 'tasarlayarak adam öldürme' suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası verilmesini istedi. Olaya karışan diğer sanıklar kadının eşi Mehmet Akın ile kardeşleri Mehmet ve Abdurrahman Akın hakkında ise ikili arasında uzun yıllardır yaşanan ilişkinin haksız tahrik oluşturacağı gerekçesiyle 24 yıl hapis cezası verilmesini talep etti.

Duruşma, sanıkların son savunmalarını yapmaları için ertelendi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum