Kayıp Gençler Bulundu

Kayıp Gençler Bulundu

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Ocak 2015 10:40
Kayıp Gençler Bulundu

Antalya'nın Kemer ilçesinde doğa yürüyüşüne katıldıktan sonra kaybolan ve 3 gündür aranan 2'si Hollandalı, 1'i İngiliz 3 öğrenci bulundu. Kurtarma ekiplerinin ulaştığı öğrencilerin Sağlık durumlarının iyi olduğu bildirildi.

Antalya Vali Yardımcısı Halil Serdar Cevheroğu, "3 gündür arama çalışmalarını sürdürüyoruz ve bugün neticesini aldık. Kaybolan 3 turisti bulduk." dedi.

Cevheroğlu, "Havadan yapılan taramalar sonucunda 2'si Hollandalı 1'i İngiliz 3 genci bulduk. Sağlık durumları gayet iyi. Arama kurtarma çalışmalarına destek veren herkese teşkekür ediyorum." ifadelerini kullandı.

7 EKİP ARADI
Antalya'nın Kemer İlçesi'nde çıktıkları doğa gezisinde kaybolan 3 yabancı öğrenci, 40 kilometrelik alanda 7 ekip tarafından arandı. Arama çalışmalarına Isparta'dan da ekip katıldı.

YÜRÜYÜŞE ÇIKMIŞLARDI
Boğaziçi Üniversitesi'ne öğrenci değişim programı kapsamında gelen üçü de 22 yaşındaki İngiliz David James Alan Mackie ile Hollandalı Marje de Grott ve Frisa Ann Antony de Vries, 14 Ocak'ta Kemer'e bağlı Göynük'teki Likya yolunda doğa yürüyüşüne çıkmıştı. 3 öğrencinin 16 Ocak saat 15.30 sıralarında 112 Acil Çağrı Merkezi'ne cep telefonuyla ulaşarak yardım istemesi üzerine arama çalışması başlatılmıştı.

İLETİŞİM KESİLMİŞTİ
Cep telefonu şarjının bitmek üzere olduğunu söyleyen öğrenciler, "Bir tarafımız şelale, diğer tarafımız dağlık bölge" diyerek bulundukları yeri tarif etmeye çalıştı. İhbar üzerineKemer İlçe Jandarma Komutanlığı'na bilgi verildikten kısa süre sonra arama faaliyetleri başlatılmıştı.
Arama çalışması devam ederken dün saat 06.35 sıralarında 112'yi yeniden arayan öğrenciler, 1 kişinin ayakkabı sorunundan dolayı ayağının incindiğini, kumanyalarının azaldığını söyledi. Cep telefonlarının şarjlarının bitmesi nedeniyle 3 öğrenciyle o saatten sonra iletişim kurulamamıştı.

RAHAT BİR NEFES ALINDI
Tüm bu gelişmlerin ardında çalışmalarına hız veren ve durmadan aramalara devam eden arama-kurtarma-çalışma ekipleri gençleri havadan yaptıkları taramada buldu. Ve tümTürkiye'nin ve öğrencilerin ailelerinin yüreğine soğuk bir su döktü. Ayrıca gençlerin Sağlıkdurumlarının da iyi olduğu öğrenildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.