Kayıt Dışı Düşüyor

Isparta İl Defterdarı Rahmi Turan geçtiğimiz yıla oranla kayıt dışı ekonomide büyük bir düşüş yaşandığını kaydetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2014 15:37
Kayıt Dışı Düşüyor

Tüm yurtta 24 Şubat - 2 Mart tarihleri arasında kutlanan Vergi Haftası Isparta’da da çeşitli etkinlikler ile kutlanıyor. Kutlama programı kapsamında ilk olarak Atatürk anıtına çelenk sunan İl Defterdarı Rahmi Turan ve defterdarlık çalışanları, daha sonra haftanın anlam ve önemini anlattı.

Isparta İl Defterdarı Rahmi Turan, 25’nci vergi haftasını kutlamanın mutluluğu yaşadıklarını belirterek, Vergi Haftasını kutlamak amacıyla ilk olarak Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün anıtına çelenk sunduklarını ve daha sonra Vali Vahdettin Özkan’ı ziyaret ettiklerini belirtti.

ALINAN VERGİLER HALKIMIZA HİZMET OLARAK GERİ DÖNÜYOR
Basın toplantısında konuşan Turan, "Bilindiği gibi içinde bulunduğumuz hafta Vergi Haftası. Dolayısıyla bizde Defterdarlık olarak toplumda vergi bilincinin oluşturulması veya var olan olguyu daha da genişletmek, toplumumuzu bu konuda bilinçlendirmek üzere çeşitli sivil toplum örgütlerimizi ziyaret ediyor hem onlara verginin önemini anlatıyoruz hem de Defterdarlığımız ile ilgili sorunları dinleyerek çözüm yollarını birlikte buluyoruz.

Bizler Defterdarlık olarak, ülkemizin geleceği ve halkımıza sunulan hizmetlerin devamı için halkımızdan gücü nispetinde vergi tahsil ediyoruz. Bu vergiler halkımıza yol, su, elektrik ve daha birçok hizmet olarak geri dönmektedir. Bu doğrultuda, devlet halkından vergi alır ve bunu halkı için yatırımlarda kullanır. Bizler, elimizden geldiği kadar son derece şeffaf bir şekilde vergilendirme yaparak tahsilatı gerçekleştiriyoruz. İlimizde vergide tahsilat oranı sevindirici boyuttadır. Isparta devletini seven ve yasalara uyan bir halktır. Bu duyarlılığı gösteren tüm halkımıza sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

HERŞEY KALİTELİ YAŞAM İÇİN
Isparta il defterdarı Rahmi Turan, ‘Vergi; Devletin kamu hizmetlerini karşılamak amacıyla kişi ve kurumlardan Kanun yoluyla tahsil ettiği en sağlıklı kamu geliridir. Anayasanın 73’nci maddesine göre, herkes kamu giderlerini karşılamak üzere mali gücüne göre vergi ödemekle yükümlüdür. İlimizde de temsil etmiş olduğumuz esnaf ve sanatkarlarımız bu bağlamda vergi yükümlülüğüne duyarlıdır. Ve hatta millet olarak da duyarlı olmak zorundayız. Vergilendirilmiş kazanç kutsaldır. Ayrıca ülkemizde bugün eğitimden, sağlığa, tarımdan, turizme, enerjiden, teknolojiye her alanda hızla kalkınmak, daha çağdaş hizmetlerden ve medeni nimetlerden yararlanmak için Vergi çok önemlidir. Çünkü tüm yatırımların vatandaşlardan alınan vergilerle yapıldığını toplum olarak bilmekteyiz. Vergilendirmede eşitlik, açıklık, uygunluk ve adalet esaslarına riayet edilmeli diye düşünüyoruz. Toparlayacak olursak, kaliteli ve sürdürebilir bir yaşam için vergimizi ödemeliyiz diyoruz” dedi.

VERGİ EN ÖNEMLİ OLGUMUZDUR
Turan, ‘Maliye olarak iki önemli unsur üzerinde çok çalışıyoruz. Bunların ilki vergi uyumu, diğeri ise kayıt dışı kazancı engelleme. Bu iki unsur ortadan kaldırılırsa devletimiz gelir açısından hiç sıkıntı çekmeyecek. Vatandaşlar hiç bir uyarı olmadan. ceza yemeden. bilgilendirmeye gerek kalmadan gelir beyanlarını yaptıkları takdirde vergi uyumunu sağlamış oluyoruz. Vergi uyumu gerçekleştikten sonra kayıt dışı kazançlarda doğru orantıda azalmış olacaktır’ dedi.

ÇALIŞMALAR NETİCESİNDE KAYIT DIŞI EKONOMİDE DÜŞÜŞ VAR
‘Geçtiğimiz yıla oranla kayıt dışı ekonomide büyük bir düşüş var. 2012 yılında %50’li rakamlarda olan kayıt dışı ekonomi 2013 yılında %30 lara kadar gerilemiştir. Yapmış olduğumuz çalışmalar sayesinde bu rakamı bu denli aşağılara çekmiş bulunmaktayız. Kayıt dışı ekonomi ile mücadele devlet politikası haline getirilmelidir. Eğer bu çalışmalar devlet politikası dahilinde yapılırsa, kayıt dışı ekonominin önüne geçilecektir.’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum