Kayıt İçin Para Alınsın

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali BALABAN'ın, MEB'in bağış toplayan okul müdürlerine soruşturma açılması talimatı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Eylül 2011 13:59
Kayıt İçin Para Alınsın

Türk Eğitim-Sen Isparta Şube Başkanı Ali BALABAN'ın, MEB'in bağış toplayan okul müdürlerine soruşturma açılması talimatı ile ilgili basın açıklaması yaptı.

SAYIN BAKANI SOĞUKKANLILIĞA VE AKLI SELİME DAVET EDİYORUZ
Sayın Ömer Dinçer kayıt dönemi başında bir açıklama yaparak, okul müdürlerinden kayıt parası adı altında bağış alınmamasını istemiş, bu talimatının uygulanıp uygulanmadığını “bağış tespit timi” kurarak takip edeceğini açıklamıştı.

MEB tüm İl valiliklerine gönderdiği bir yazı ile, bağış toplayan okulların tespitini, bu tespit yapıldıktan sonra gerekli soruşturmanın yapılmasını istemiştir. Bu soruşturma sonucunda emir ve talimatlara uymamaktan okul müdürlerine disiplin cezası verilmesi söz konusu olabilecektir.

Türk Eğitim Sen olarak Milli Eğitim Bakanlığının, okul müdürlerine bağış toplamayın talimatını anlayabiliriz. Bu talimatı destekleyebiliriz, ancak bu talimatla birlikte Milli Eğitim Bakanlığının okul larımızın yıl içinde doğacak ihtiyaçlarını karşılamak için nasıl bir yol takip edileceğini de açıklamasını beklemek en tabi hakkımızdır. MEB, bağış almayın talimatını verirken, okulların ihtiyaçlarının nasıl karşılanacağını açıklamamıştır. Bu sebeple, her yıl benzeri MEB talimatları ile karşı karşıya kalan pek çok okul müdürü, haklı olarak bu yeni talimata da ciddiyetle yaklaşmamıştır.

Bu talimat üzerine Türk Eğitim Sen Milli Eğitim Bakanı Sayın Ömer DİNÇER’e hayırlı olsun ziyaretinde bir rapor sunmuştur.Bu raporun bir maddesi de, okullarımıza öğrenci başına her yıl 100 TL ödenek ödenmesi teklifidir. Okulların bağış toplamaması talimatı veren Sayın Ömer DİNÇER, bu teklifimize yönelik bir açıklama yapmamış, bağış toplanmaması halin de ihtiyaçların nasıl karşılanacağını açıklamamıştır.

Sayın Ömer DİNÇER valiliklere soruşturma talimatı gönderirken, Okul Aile Birlikleri Yönetmeliğini incelemiş midir? İncemişse, aşağıdaki yönetmelik maddesinden haberdar mıdır? şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum