Kayıt Parası Alan Okul İdarecilerine İnceleme

Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt ve diploma parası alan okul idarecilerine savaş açtı.

Yayınlanma:
Kayıt Parası Alan Okul İdarecilerine İnceleme

Milli Eğitim Bakanlığı, kayıt ve diploma parası alan okul idarecilerine savaş açtı. Bu yönde alınan paraların tespiti için çalışma başlatılması talimatı veren bakanlık, ciddi yaptırımlara hazırlanıyor.

İlimizde de bu yönde çalışma başlatıldığını, denetimlerin sürdüğünü söyleyen Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, okul aile birliklerinin çalışmalarını sürdüreceğini, diğer zamanlarda bağış adı altında yapılan yardımlar için bir sorun olmadığını söyledi.

Yılmaz, “Milli Eğitim Bakanımız bir genelge gönderdi. Buna göre diploma ve kayıt parası alınmaması isteniyor. Diploma için para alınmasına gerek yok. Kayıt da zaten otomatik yapılıyor. Kayıt kolaylaştı. Artık biz herkesin okullu olmasını istiyoruz. Okula çağırıyoruz, buna rağmen para alınması uygun değil. Bakanlığımız da bu düşüncede. Ancak, bağışta bulunmak isteyenlere kayıt için değil, farklı zamanlarda bağışta bulunmak isteyenlere kimse bir şey demiyor. Tabiî ki okullarımızın güzel olması, güzel hizmet vermesi için mutlak suretle kaynağa ihtiyaç var. Bugüne kadar hep bunu okul aile birlikleri sağladı. Bundan sonra da okul aile birliklerimizin desteğine şiddetle ihtiyacımız var” dedi.

Milli Eğitim Müdürü Yılmaz, ilimizde denetimlerin sürdüğünü, en kısa zamanda sonuçlandırılacağını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum