Kayıt Parasında Kesinlikle Zorlama Olmayacak

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, uygulamaya ilişkin açıklamasında ‘veli bağış yapıyorsa ‘hayır’ denmez’ diye konuştu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Haziran 2011 11:47
Kayıt Parasında Kesinlikle Zorlama Olmayacak

İlköğretim okullarında 2011-2012 Eğitim ve Öğretim Yılı için kayıt sezonu 1 Haziran tarihi itibariyle başladı. Okullara eylül ayına kadar kayıtlar yapılabilecek. Her yıl olduğu gibi bu yıl da okul idarelerince alınan kayıt paraları velilerin tepkisine neden oluyor. Milli Eğitim Bakanlığı’nca yasaklanan kayıt parası, Okul Aile Birlikleri aracılığıyla bağış statüsünde talep edilince yasal hale getirildi. Milli Eğitim Müdürlüğü de bu usulü destekliyor.

Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, uygulamaya ilişkin açıklamasında ‘veli bağış yapıyorsa ‘hayır’ denmez’ diye konuştu. Okul idarelerin kayıt parası almamaları konusunda uyarıldığını kaydeden Yılmaz, şöyle konuştu:

2 OKULDA KAYIT YOĞUNLUĞU

“İlköğretim Okullarında 1 Haziran’da başlayan kayıtlar okullar açılıncaya kadar devam edecek. Temel uygulama nüfusa kayıtlı olduğu mahallesindeki okula kayıt yaptıracak. Şu ana kadar kayıtlarda bir sıkıntı yaşanmadı. Davraz Mahallesi’nde bulunan Hafız İbrahim Demiralay İlköğretim Okulu çevresinde nüfus artışı çok arttı. Bir de Hızırbey Mahallesi’nde bulunan Naşide-Halil Gelendost İlköğretim Okulu alanında tahminlerin üzerinde öğrenci başvurusu oldu. Çünkü burada da nüfus artışı çoğaldı. Davraz Mahallesi’nde İstanbul Ticaret Odansın yapacağı okul 30 Eylül itibariyle bize teslim olacak. Dolayısıyla buradaki sorunu çözeceğiz. Hızırbey’deki Naşide-Halil İlköğretim okulundaki öğrenci fazlalığını o çevreye yakın bulunan Gürkan İlköğretim Okulu ile İMKB Okuluna kaydırıyoruz ve alanı daraltıyoruz. Bu nedenle İlköğretimde önemli bir sıkıntı görülmüyor.

ÇOCUĞUNUZU ANA OKULUNA GÖNDERİN

Okul Öncesi Eğitimde de okul sayısını artırdık. Okul Öncesindeki sıkıntımız şu. Çalışan anneler, babalar 6 yaş grubunu da anaokuluna tam gün bağımsız istiyorlar. Biz zorunlu bir iliz. 6 yaşındaki çocukların ilköğretime gitmesi azım. Biz bu durumda olan veliler için belli okullarda sınıflar oluşturuyoruz. Şevket Demirel Anaokulu’nda, Süleyman Demirel Anaokulu’nda onlar için sınıflar oluşturuyoruz.

Liselere gelince ön kayıtlar Ağustos ayında başlayacak. Kesin kayıtlar ise Eylül ayı içinde gerçekleştirilecek. Liselerde bir sıkıntının olmayacağını sanıyorum.

KAYIT PARASINDA ZORLAMA YOK

Kayıt parasında velileri kesinlikle zorlama olmayacak. Müdürlerin, öğretmenlerin velilerden para isteme hakkı yok. Okul Aile Birlikleri bağış yapan velilerden para alabilecek. Hiç kimseye zorlama olmayacak. Okul idarelerine kayıt parası almayacaksınız diye kesin emrimiz var. Biz para istemiyoruz. Zorlama asla mümkün değil. Bazen istisnalar olabiliyor. Tekrar söylüyorum. Zorlama asla mümkün değil. Veli bağış yapmak isterse Okul Aile Birliği alacak. Çünkü yaptığı bağış kendisine hizmet olarak dönecek.”



Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum