Kayıtlar İnternetten Yapılabilecek

Hac kayıtları, 25 Nisan pazartesi günü başlıyor. Bugüne kadar sadece hac kayıt büroları aracılığıyla yapılan başvuruların artık internetten de yapılması mümkün.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Nisan 2011 15:00
Kayıtlar İnternetten Yapılabilecek

Hac kayıtları, 25 Nisan pazartesi günü başlıyor. Bugüne kadar sadece hac kayıt büroları aracılığıyla yapılan başvuruların artık internetten de yapılması mümkün.

İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu yıl ilk kez internet ortamında da kayıt kabul edileceğini söyledi. Avcı, hac kayıtları ile ilgili şunları söyledi: “2011 yılı hac başvuruları 25 Nisan Pazartesi günü başlıyor.

1) Müracaatlar; 25 Nisan - 06 Mayıs 2011 tarihleri arasında “Kayıt Yenileme” ve “İlk Defa Kayıt Yaptırma” şeklinde Başkanlığımız “http://hac.diyanet.gov.tr” internet adresinden elektronik ortamda veya müftülüklerden temin edilecek müracaat form dilekçesi ile doğrudan müftülüklere yapılacaktır.

2) Müftülüklere doğrudan form dilekçe ile müracaat edenler; nüfus cüzdanı fotokopisi ile banka dekontunu / belgesini dilekçeye mutlaka ekleyecek, Müftülükler de kayda aldıkları dilekçenin bir fotokopisini müracaat edene verecektir.

3) İlk defa kayıt yaptıracaklar kişi başına 15.-TL 'yi ilgili bankaya yatıracaktır. Kayıt yaptırdıktan sonra vazgeçenler ile hacca gidemeyenlere bu ücret iade edilmeyecektir.

4) Müftülüklere yapılan müracaatlarda kayıt parasını yatırdığına dair banka dekontunu/belgesini, müracaat dilekçesi ile birlikte süresi içerisinde müftülüklere teslim etmeyen ve kayıt numarası da almayanların müracaatları geçerli olmayacak, bunlar kur’aya dahil edilmeyecek, talep etmeleri halinde ise yatırdıkları ücret kendilerine iade edilecektir.

5) Önceki yıllarda müracaatı olduğu halde, 2010 yılında kayıt yeniletmemiş olanlar ile 2010 yılında kesin kayıt sırası gelmesine rağmen kaydını yaptırmamış olanların 2011 yılı hac müracaatları, ilk defa müracaat edenler statüsünde değerlendirilecektir.

6) 2011 yılında çekilecek kur’a sonrası kesin kayıt sırası gelenlerden süresi içerisinde kaydını yaptırmayanlara, bu husus müteakip yıllarda müktesep bir hak teşkil etmeyecektir.

7) Müracaatlarda; sadece eş, anne, baba, kayınbaba, kayınvalide, kardeş ve çocukların birbirleri ile, engellilerin ise hacca hiç gitmemiş refakatçileri ile birlikte kur’aya girme talepleri kabul edilecektir.

8) Anne veya babasının pasaportunda kayıtlı olmayan ve ferdi pasaportu bulunan çocukların da kayıtları, ebeveyni ile birlikte internet yoluyla veya doğrudan Müftülüklere yeptırılacak ve bunlardan da 15.TL. kayıt ücreti alınacaktır.

9) Ayrı ayrı yerlerde ve tarihlerde farklı hac konaklama türlerinde müracaat edenlerin bilahare mahremiyet birleştirilmesi yönündeki istekleri karşılanmayacaktır.

10) Yakınlarıyla birlikte müracaat edenlerden birisinin kayıt yenilemesi diğerinin ise ilk defa kayıt yaptırması halinde bunların müracaatları birlikte alınacak ve kur’aya da tek numara ile katılacaklardır.

11) Mahremsiz olarak hacca gidemeyecek durumda olan bayanlar, müracaatlarını hacca hiç gitmemiş mahremleri ile birlikte yapabileceklerdir.

12) Daha önce hacca gidenlerin müracaatı kabul edilmeyecek, müracaatlardan veya kur’a çekiminden sonra hacca gittiği tespit edilenlerin kayıtları sistemden silinecek ve kayıt ücreti de iade edilmeyecektir.

13) Daha önce vekâleten hacca gittiklerini belirterek bu defa kendi adlarına hacca gitmek veya bir başkasının yerine vekaleten hacca gitmek isteyenlerin müracaatları kabul edilmeyecektir.

14) Hacı adayları, müracaatlarının sisteme girilip girilmediğini ve yakınlık bağlantılarının doğru bir şekilde yapılıp yapılmadığını yukarıda belirtilen internet adresinden kontrol edebilecekler, kaydı girilmeyen veya kayıt bilgilerinde yanlışlık olanlar varsa bunlar, ilgili müftülüklerden bilgilerini kayıt süresi içerisinde düzelttirebileceklerdir.

25 Nisan’da başlayacak olan kayıtlar 6 Mayıs’a kadar devam edecek. Ön kayıttan sonra kesin kayıtların yapılacağı tarih, ilerleyen günlerde belli olacak.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.