Kayıtlının Yanında, Kayıtsızı Da Denetlesinler

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Bapbacı, AVM’lerin açılmasıyla birlikte yaşadıkları sıkıntıların kayıt dışıyla daha da arttığını belirterek, yetkililerin kayıt dışı satış yapan kişiler hakkında denetimi artırmasını istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ocak 2013 10:08
Kayıtlının Yanında, Kayıtsızı Da Denetlesinler

Bakkallar ve Bayiler Odası Başkanı Mehmet Ali Bapbacı, üyelerinin belirli periyotlarla yetkili birimler tarafından denetlendiğini belirterek, cami önleri – sokak araları gibi bölgelerde kayıtsız satış yapan kişilerin de sıkı bir denetime tabi tutulması gerektiğini savundu.

AVM’lerin artmasıyla birlikti bakkalların büyük sıkıntılar çektiğini aktaran Bapbacı, bununla birlikte vergisini veren ve denetimlerden yüz akıyla çıkan odaya bağlı esnafların hayli sıkıntılı olduğuna dikkat çekti.
Bapbacı, yaklaşık bin civarında üye sayısı bulunan Bakkallar ve Bayiler Odası’nın, 700’ünü gıda satışı yapan birimlerin oluşturduğunu, geri kalan üyelerin de askeri malzemeci, kitap satışı yapan noktalar ile kırtasiyelerin oluşturduğunu söyledi.
Yeni yapılan düzenlemenin ardından yumurta satışlarının yapıldığı noktalarda buzdolabı şartının uygulandığını hatırlatan Bapbacı, “Artık buzdolabı içersinde yumurta satışı yapılmak zorunda. Buradan arkadaşlara tekrar hatırlatarak, aksi durumlarda cezai işlem yapılacağını belirtmek istiyorum” dedi.

Ekmek satışı yapan yerler için de, kısa süreli kurslar düzenlediğini belirten Bapbacı, tüm üyelerine bu kurslara katılma çağrısında bulundu.
2013 yılının gelmesiyle birlikte tütün ve tütün mamulü satışı yapılan işletmelerin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü’ne giderek ödenmesi gereken TAPDK harçlarının ödenmesi gerektiğini hatırlattı.
Bapbacı, ödemesi yapılacak olan harçların odayla hiçbir alakası olmadığını sözlerine ekledi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.