Kaymakam Rüşvet İddiaları İçin Açıklama Yaptı

Kaymakam Rüşvet İddiaları İçin Açıklama Yaptı

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2017 21:48
Kaymakam Rüşvet İddiaları İçin Açıklama Yaptı

Darıbükü köyü Muhtarı Mehmet AVCU hakkında, İ.Y. tarafından 14.04.2016 tarihinde İçişleri Bakanlığı e-posta adresi ile Valiliğimize ve Kaymakamlığımıza iletilen şikayet konuları hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanun gereği incelemeyapılıp, aynı kanununun 6. Maddesi gereğince 12.07.2016 tarihinde 2016/01 nokarar ile SORUŞTURMA İZNİ VERİLMESİNE, kararı verilmiş olup, Sütçüler Cumhuriyet Başsavcılığınca işlemler devam etmektedir.

Darıbükü köyü Muhtarı Mehmet AVCU hakkında, H.U. tarafından 09.11.2016 tarihinde Kaymakamlığımıza sunmuş olduğu şikayet dilekçesine istinaden, şikayet konuları hakkında 4483 sayılı Memurlar ve Diğer Kamu Görevlilerinin Yargılanması Hakkındaki Kanungereği inceleme yapılıp, aynı kanununun 6. Maddesi gereğince 29.12.2016tarihinde 2016/03 no karar ile SORUŞTURMA İZNİ VERİLMEMESİNE kararıverilmiştir.

Bu karara karşıda itiraz yolları açıktır. Haberde yer aldığı gibi soruşturma izninin iptali söz konusu değildir. Farklı iddialarla ilgili yapılan ve birbirinden bağımsız ve farklıkonuları kapsayan iki inceleme olup, bunlardan ilki hakkında yapılan Ön inceleme neticesinde soruşturma izni verilmesi kararı verilmiş olup, dosya halen Sütçüler Cumhuriyet Başsavcılığındadır.

Ayrıca Kaymakamlığımıza gelen randevu talepleri hiçbir şekilde reddedilmemekte olup, vatandaşlarımız ve isteyen herkes Kaymakamımızla görüşebilmektedir. Haberde bahsi geçen randevu verilmediği iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.