Kaymakkapı Meydanı’na Can Verecek

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, riskli bir yatırıma girerek işletme hakkını aldıkları Otel Isparta’da çalışmalara başladıklarını ve 5 ay gibi bir sürede bitireceklerini bildirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Kasım 2014 11:13
Kaymakkapı Meydanı’na Can Verecek

IYAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Bahattin Şenol, işletme hakkını aldıkları Otel Isparta’yla ilgili detaylı bilgi verdi. Bu arada özellikle esnafın merak ettiği sorulara da yanıt veren Şenol, yeni yapıyı 5 ay gibi kısa bir sürede tamamlamak istediklerini duyurdu.

İLK OLARAK 1 MİLYON TL ÖDENDİ

10 yıllığına kiraladıkları Otel Isparta’da ilk masraf olarak ceplerinden kira ve diğer giderler dahil yaklaşık 1 milyon TL çıktığını anlatan Şenol, şunları söyledi: “Bu büyük ve riskli bir yatırım. Bunun karşılığını almak zorundasınız. Biz halka açık bir şirketi yönetiyoruz. Şirketimizin zarar etmesini istemeyiz. O yüzden ilk önce iş görüşmelerimizi tamamladık. Bunlar uzun yıllardır bilitek çalıştığımız firmalar. Siz varsanız biz de varız dediler.

KAYMAKKAPI MEYDANININ PARLAYAN YILDIZI OLACAK

Şuanda Alışveriş Merkezi ile ilgili düzenlemeleri yapıyoruz. Müdür odaları vs küçük odaların duvarları vardı onları alıyoruz. Tadilat projesini tamamlamak üzereyiz. Onu belediyeye sunacağız. 5 aylık bir sürecimiz var. Bu sürede tadilatın tamamlanması gerekiyor. 5 ayda açarsak kira kaybımız olmayacak. İnşallah Nisan veya Mayıs gibi açılışını tahmin ediyoruz. Yeni ışıklandırma sistemleri, reklam yerlerinde ışıklı reklamlar gibi şeyler olacak. Kaymakkapı Meydanı’nda parlayan bir yıldız şeklinde Isparta Oteli’ni hep birlikte müşahede edeceğiz.

FİRMALAR HAZIR

Buraya yaklaşık 5 milyon TL’lik yatırım yapacaklarını ifade eden Şenol, “AVM bölümünde bazı firmalarla görüştük. Onlar altyapı yatırımları yapacaklar. Bizle birlikte çalışacaklar. Hem bodrum katı hem üst katı birbirine bağlayacak şekilde 4 tane yürüyen merdivenler kurulacak. Sadece yürüyen merdiven yatırımı 400 bin dolarlık bir yatırım. Bunları karşılıklı görüşerek finanse edeceğiz. Belki yatırımların tamamını onlar yapacak. Ama biz de yapsak onlar da yapsa yaklaşık 5 milyon TL gibi bir yatırım görünüyor. Isparta Belediyesi’nin mülkünü hareketli hale getireceğiz. Bizim için önemli olan bu” diye konuştu.

ÇARŞIDAKİ ESNAFLARI ETKİLER Mİ?

Öte yandan böyle bir yapının kent meydanında oluşturulmasıyla birlikte esnafın zarar görüp görmeyeceği sorusuna da açıklık getiren Şenol, “Biz market bölümünü kurarken Isparta’da 516 tane bakkal vardı. Bakımlı, bakımsız, derme çatma olan yerler vardı. Geldiğimiz noktada 100’e yakın zincir var. Bunların haricinde yerel marketlerinde büyüdüğünü görüyoruz. Bakkalların da daha modern hale geldiğini görüyoruz. Bu tatlı rekabetin getirdiği modernleşmedir. Eskiden börtü böceğin olduğu ortamdan alışveriş yapan Ispartalı bugün tertemiz rafların, dolapların içinden alışveriş yapar hale gelmiştir. Kaygılanmaya ve kuşkulanmaya hiç gerek yok.

ESNAFIMIZ DA CESARET ÖRNEĞİ GÖSTERSİN BU YAPIYA DAHİL OLSUN

AVM’yi kurarken de biz Isparta esnafına şunu dedik; Markaları da siz franchising usulüyle buraya getirin koyun. AVM’mizin birçokları Ispartalılardan oluşmaktadır. Hatta ana bayilikleri aldıklar. Nasıl bir cesaret kuruyor da bu işletmeleri kuruyorsak onlar da cesaret gösterip bu işletmelerin içinde yer aldıklarında hem Isparta’yı güzelleştirmiş hem de halkımıza hizmet etmiş oluruz diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.