Kaymakkapı Meydanı'na Dev Gül Heykeli

Isparta Belediyesi tarafından yaptırılan 2 adet dev gül heykeli Kaymakkapı Meydanı’na konacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2012 13:28
Kaymakkapı Meydanı'na Dev Gül Heykeli

Gül Heykelleri bu yıl 12.’si düzenlenecek olan Gül ve Halı Festivali’ne yetiştirilmesi için hummalı bir çalışma devam ediyor. Yine bu güllerin küçük boyutları da Bedesten cephesine festival için konacak ve ardından parklara kaldırılacak. Yine Ispartalıların ve dışarıdan gelen misafirler için şehrin çeşitli yerlerine 10 bin adet canlı gül dikimi gerçekleştirilecek.
Kaymakkapı Meydanı’na konacak olan ve Gül ve Halı Festivali’ne yetiştirilmesi için yoğun çalışmaların sürdüğü Gül Heykelleri’ni inceleyen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’nın tanıtımı için büyük gül heykelleri yaptıklarını ve bunun için çalışmaların 2 yıldan buyana sürdüğünü ve son aşamaya gelindiğini belirtti.

Sadece bir gül heykelinin 12 metre boyutunu geçtiğini dile getiren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Bu güller Isparta’mızı tanıtıcı, belirleyici ve simgesel olarak da ortaya çıkacak” dedi.

Yapılan gül heykellerinin Türkiye’nin hatta Dünya’nın en büyük gülü olduğunu ve Isparta’nın en büyük simgesi haline geleceğini dile getiren Başkan Günaydın, bu gül heykelleri sayesinde gül sanayisinde ekonominin de yüzde yüz kazanç sağlayacağını düşündüğünü anlattı.

Bu gül heykellerinden Gökçay Kavşağı’nda yapılacak olan Gül Müzesi’ne de konacağını bildiren Başkan Günaydın, müzenin ihalesi için de son aşamaya gelindiğini aktardı. Günaydın, bu güllerin yüksekliğinin de yapraklarıyla birlikte 28 metre civarında olmasının planlandığını söyledi.

Isparta’da gül firmalarının atak yapmaya başladığını ve araştırmalarını güçlendirdiklerini belirten Günaydın, bu araştırma ve geliştirme çalışmalarını canı gönülden desteklediğini ifade ederken, “Bu güllerle sembollerle bu çalışmaları da ekonomide büyük etki yapacak ve bir gün gelecek ki, Isparta gül sanayisinde, kozmetik sanayide Türkiye’nin Paris’i olacak. Ve inanıyorum ki, bir gün Isparta, kozmetik sanayide Paris’i geçmelidir” dedi.

Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son olarak Ispartalıların ve Isparta’ya gelen misafirlerin şehrin içerisinde buram buram gül kokmasını istediklerini belirterek, “Bunu sağladık, Şu anda Isparta gülümüze benzeyen 10 bin adet canlı gülleri festival için yerleştiriyoruz. Bu güller Isparta kokusunu buram buram yansıtacak” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.