Kaymakkapı Meydanına Oturmaya Davet Etti

MHP İl Başkanı İsa Yalçın, AKP Milletvekili Recep Özel’in Dereboğazı yolu başta olmak üzere kamuoyu açıklamalarını anlamakta güçlük çektiklerini belirterek yinelemesini istedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2013 12:42
Kaymakkapı Meydanına Oturmaya Davet Etti

Yalçın ayrıca Özel’i Kaymakkapı Meydanı’na oturmaya davet etti ve gelen hükümet temsilcilerini yanlış bilgilendirmekle suçladı.

Isparta’nın siyasi gündemi şu sıralar oldukça hareketli. Özellikle hükümet temsilcilerinin Isparta’ya ardı ardına gelmesi ve sonrasında yaşanılanlar tartışmaların fitilini ateşlemeye yetti. Öte yandan Ticaret ve Sanayi Odası seçim sürecindeki gelişmeler de sıcak gündemi oluşturuyor.

AKP Milletvekili Recep Özel’in “Dereboğazı yolu eylemine katılan 130 kişi muhalefetin yanında, geri kalanlar ise bizim. Halkımıza teşekkür ediyorum” açıklamalarından son derece rahatsız olan MHP İl Başkanı İsa Yalçın, Özel’i anlamadığını belirtti. Özel’in söylemleriyle espri ya da şaka yaptığını ileri süren Yalçın, şunları dile getirdi:

“Dereboğazı yoluyla ilgili Sayın Özel’in açıklamalarını anlamakta güçlük çekiyorum. Sayın Özel şunu mu diyor. ‘Ispartalı Dereboğazı yolu yapılmasını istemiyor mu?’ diyor. Yoksa ‘Ispartalı Dereboğazı yolunun yapılmasını istiyor ama 2030 yılında mı yapılmasını istiyor’. Bu da değilse ‘Ispartalı Dereboğazı yolunun yapılmasını istiyor ama eyleme destek vermiyor’. Hangisini demek istedi anlamakta güçlük çekiyorum.

Sayın Özel bunu lütfen bizim anlayabileceğimiz şekilde anlatsın. Dereboğazı yolu bize göre Isparta için çok önemli bir olaydır. Bunun önemini anlatmak için Isparta’nın bütün ileri gelenleri olaya sahip çıkmışlardır. Orada yapılan temel atma töreni sembolik bir şeydir. Madem orada öyle bir olayın önemsiz olduğunu vurgulamak istiyorsa kendisi İl Danışma toplantısında çıkıp da ‘kazma küreği alsınlar bakalım’ derken espri mi yapmıştır, şaka mı yapmıştır.

Bir milletvekilinin böyle yapması doğru mudur? Bu tür önemli konularda bu seviyede bir yaklaşım sergilemesi doğru mudur? Bunları lütfen kendileri açıklasınlar. Ha şunu diyorlarsa Isparta için 2023-2030’u gösteriyorlarsa biz AKP iktidarı yetkililerine soruyoruz; Diğer iller için bugün yapılan yatırımlar bizim için niye 2023-2030 yılıdır? Bunu anlatsınlar. AKP iktidara geldiği günden buyana Isparta’da başlayıp ta projelendirip de bitirdikleri1 m. duble yol var mıdır? Olmamasına rağmen buraya gelen Bakan ve Başbakan Yardımcımızı niye yanlış bilgilendirip de sanki ‘AKP iktidarıyla Isparta duble yollara kavuşmuştur’ açıklamasını yaptırmaktadırlar.

SAYIN ÖZEL ASIL SORUNLARLA İLGİLENSİN
Isparta’da bekleyen bir sürü sorun vardır. Bunların en önemlilerinden birisi Dereboğazı diğeri Isparta’yı Konya’ya bağlayan yoldur. Bunlar şehre önemli ekonomik katkılar sağlayacaktır. Şehrin vizyonunu değiştirecektir. Ispartalı hemşerilerimizi de bunu beklemektedirler. Onu bunu bırakıp başka konularda sanal gündem yaratmaya çalışmasınlar! Aynı zamanda Bölge Hastanesinin niye yapılamadığını, eski İl Özel İdare binasını, köylerin sorunlarının niye ötelendiğini, Halil Hamit Paşa Kütüphanesinin bulunduğu binayı unutmuş değiliz. Sayın Özel bunlarla ilgilensin. Bunlar onun için önemli sorunlardır.

GELSİN KAYMAKKAPI MEYDANINA OTURALIM
Isparta belediyesi hemşerilerimize gayet güzel hizmet etmektedir. Dinamik bir belediye olmuştur, çalışmalarına devam etmektedir. Yani bunlarla ilgili merakı varsa da gelsin birlikte gidelim Kaymakkapı Meydanı’na oturalım vatandaşlarımıza soralım. Isparta’nın nasıl yönetildiğine bir baksınlar. Dereboğazı yolunu da, Bölge Hastanesini de soralım. Engel olarak belediyeyi görmüşlerdi, şimdi belediye engeli de kalktı. Bölge hastanesi hala niye başlamıyor?

ISPARTA 1 İSTEYİP 2 ALDIYSA HANİ NERDE?
Önümüzdeki günlerde Sayın Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın Isparta’ya geleceği bilgisini aldık. Sayın Bakan yine diğer Hükümet temsilcileri gibi bir tören ve birkaç yeri ziyaret edip geriye mi dönecektir yoksa Isparta’nın sorunlarını çözmek için Ispartalıların da ihtiyacı olan hizmetleri getirmek için mi gelecektir?

Eğer Ispartalı, arkadaşlarımızın da söylediği gibi ‘1 isteyip 2 aldıysa’ o zaman Isparta’da bunlar niye yok? Demek ki yetkililer bunları ilgili makamlara aktarmamışlar! Dolayısıyla Vilayet başta olmak üzere bu konuyla ilgili bütün herkes sorumludur. Sorumlular çıksın bunu söylesin. İl ve İlçe belediyelerimiz hizmet için kuyruk bekliyorlarsa burada bir sorun vardır.”

ISPARTA’YA YAKIŞAN BİR YÖNETİM OLMALI
Öte yandan Ticaret ve Sanayi Odası seçim sürecine de değinen Yalçın, şöyle devam etti: “Ticaret ve Sanayi Odası konusu “Ticaret ve Sanayi Odası Isparta’nın en önemli sivil toplum kuruluşudur, en önemli Odasıdır. ITSO şehrin geleceğini etkileyecek kuruluşlarımızdan bir tanesidir. Bununla ilgili de Ispartalıların önemli tecrübesi ve birikimleri vardır.

Mevcut ticaret odası yönetiminin yaptıkları çalışmaları vardır ama Isparta’yı önümüzde seçilecek olan Ticaret Odası yönetimini çok önemli bir süreç beklemektedir. Bu da nedir? Isparta’nın birikmiş sorunları vardır. Yeni yönetim oluşturacağı geniş bir platformla bunları çözme noktasında çok yoğun bir mesai harcaması gerekir.

Buna yakışan bir yönetim ve meclis oluşmasını temenni ediyoruz. Buna herkesin destek vereceğini düşünüyoruz. Olayları biz şartlar içerisinde değerlendiririz. Isparta’ya ne kadar katkı sağlarsa ne kadar az da olsa çokta olsa minnettarız.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum