Kaymakkapı’ya Yasak Geldi

Bundan böyle Kaymakkapı Meydanında basın açıklaması yapmak yasak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Temmuz 2013 14:49
Kaymakkapı’ya Yasak Geldi

Isparta’da bundan böyle Sivil toplum kuruluşları ve kişilerce yapılacak basın açıklamalarının adresi değişiyor. Bu güne kadar Kaymakkapı meydanında yapılan basın açıklamaları esnafta gelen şikayet üzerine yeni yapılan İl Özel İdare Parkında yapılacak.

Isparta Vali Yarımcısı Niyazi Can İmzası ile kamuoyuna yapılan açıklama şöyle.

İçişleri Bakanlığının 02.11.2012 ve 2012/64 sayılı genelgesinde “Yetkili mülki amirlerinin sorumluluk alanlarında yapılacak basın açıklamalarının hassas olarak belirtilen kurum ve kuruluşların ve kadar yakınında yapılabileceğini güvenlik ihtiyacını değerlendirerek tespit ve ilan yetkisi bulunduğu”, 5442 Sayılı İl İdaresi Kanunun 9. Maddesinin 2. Fıkrasın (ç) bendi “Kanun, Tüzük Yönetmelik ve hükümet kararlarının verdiği yetkiyi kullanmak ve bunların yüklediği ödevleri yerine getirmek için Valiler genel emir çıkarabilir ve bunları ilan ederler.”

Ve aynı kanunun 11. Maddesinin (c) bendi ise; İl sınırları içinde huzur ve güvenliğin, kişi dokunulmazlığının, tasarrufa müteallik emniyetin, kamu esenliğinin sağlanması ve önleyici kolluk yetkisi Valinin ödev ve görevlerindendir.” Hükmüne amirdir.

İlimiz Kaymakkapı Meydanında yapılan basın açıklamalarının çevre esnafını ve rahatsız ettiği Valilik makamına verilen dilekçelerden anlaşılmış, esnafın rahatsızlığının giderilmesi, meydana gelebilecek olumsuzlukların önlenmesi amacı ile Kaymakkapı Meydanı Valilik Makamının 09.07.2013 tarih ve 660 sayılı olurları ile Basın Açıklaması Yapılmayacak yerler arasına alındığı; Sayın halkımıza Duyurulur" şeklinde oldu.

Edinilen bilgilere bundan böyle basın açıklaması yapacak Kurum yada kişilerin gerekli izinleri aldıktan sonra Yeni Özel İdare Parkında yapabileceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum