Kaynak Suyu ile Çevrili Mahallede İçme Suyu Yok!

Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Çarıksaraylar Beldesi'nin çevresinde yeterli ölçüde kaynak suyu bulunmasına rağmen rakımın yüksek olduğu 300 hanelik mahallede içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ağustos 2011 18:45
Kaynak Suyu ile Çevrili Mahallede İçme Suyu Yok!

Şarkikaraağaç İlçesine bağlı Çarıksaraylar Beldesi'nin çevresinde yeterli ölçüde kaynak suyu bulunmasına rağmen rakımın yüksek olduğu 300 hanelik mahallede içme suyu sıkıntısı yaşanıyor.

Çarıksaraylar Belediye Başkanı Özcan Turhan, yaptığı açıklamada, beldede düz arazilerin tarım için kullanılması nedeniyle yerleşim bölgelerinin rakımı yüksek yerlere kaymaya başladığını ancak bu kez de içme suyu sıkıntısı ile karşı karşıya kaldıklarını belirtti.

Beldenin en büyük yerleşim bölgesinin Karataş Mahallesi olduğunu ve mahallenin rakımı yüksek bölgede kurulu olmasından dolayı özellikle yaz mevsiminde 2 - 3 ay içme suyu sıkıntısı çektiğini söyleyen Turhan, "Çevremizde yeterli ölçüde kaynak suyu bulunmasına rağmen rakımı yüksek olan 300 hanelik mahallemizde içme suyu sıkıntısı yaşıyoruz. Bu da vatandaşlarımızı zor durumda bırakıyor" diye konuştu.

Sorunun çözümü için girişimde bulunduklarını aktaran Turhan, İller Bankası'nın destekleriyle kaynak suyunun mahalleye yönlendirilmesi için proje yaptıklarını belirtti. İller Bankası'ndan gelen yetkililerin bölgede incelemelerde bulunduğunu ve kaynak sularında yeterli suyun olduğu yönünde de çalışma yaptıklarını dile getiren Turhan, ancak projenin uygulanabilmesi için belediyenin de maliyetin yarısını üstlenmesi zorunluluğundan dolayı projeyi hayata geçiremediklerini belirtti.

Belediyenin ödenek sıkıntısı yaşadığını ve böyle bir projeyi üstlenme gibi durumunun da söz konusu olmadığını vurgulayan Turhan, "Zaman zaman maaşları ödemekte zorluk çekiyoruz, böyle bir projenin yarısını bile üstlenmemiz mümkün değil. Bunu İller Bankası yetkililerine de aktardık, fakat proje yatırım programına alınmadı" dedi.

300 hanelik bir mahallenin yaz aylarında susuz kaldığını, ayrıca beldenin de bu yerleşim alanına doğru kayma gösterdiğini söyleyen Turhan, bu projenin biran önce yapılması gerektiğini aktardı. Projenin uygulanmasını keyfi olarak değil, zorunluluktan dolayı istediklerini dile getiren Turhan, "Çevremizde kaynak suyu var ama evlerimizdeki musluktan su akmıyor. Özellikle yaz aylarında susuz kalıyoruz" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.