Kazak Tüneli Çöktü... Kadılar'da 90 Yaralı....

Kazak Tüneli Çötü... Kadılar'da 90 Yaralı Var... Isparta'da Bir Kişi Öldü... Liste uzayıp gidiyor...

Yayınlanma:
Güncelleme: 26 Ağustos 2014 11:08
Kazak Tüneli Çöktü... Kadılar'da 90 Yaralı....

Başlığa ve haber spotuna bakıp hemen telaş yapmayın... Yukarıda yazanların hepsi birer sosyal medya yalanı... Her toplumsal olayda olduğu gibi felaket tellaları yine iş başındaydı ve fısıltı gazetesi öyle bir yayıldı ki, zaten endişe içerisinde bekleyen vatandaşaların korku ve paniği attı.

İlk depremin meydana geldiği 22:44 saatininden itibaren özellikle facebook ve twetter gibi sosyal medya aracılığıyla yayılan abartılı bilgiler vatandaşları paniğe sürükledi.

Sosyal medyada Kadılar Köyü'nde 90 kişinin yaralandığı bilgisini ciddiye alan vatandaşlar bilginin doğru olmadığının öğrenilmesi sonucu bir nebze olsun rahat nefes aldı.

Gece boyunca sosyal medyada bilgi kirliliği eksik olmadı. Bir vatandaşın kalp krizi sonucu hayatını kaybettiği, Kazak Tüneli'nin çöktüğü, Kadılar Köyü'ne bir çok evin yıkıldığı gibi asılsız bilgiler sosyal medyada günün ilk ışıklarına kadar devam etti.

İlk depremden bu yana sadece gerçek bilgileri takipçileriyle paylaşan Ajans32 ise gecenin 1 Numarası oldu.

Çok kısa bir sürede 4 bine yakın online ziyaretçisi ile takipçilerine ulaşan Ajans32 ailesi olarak okuyucularımıza teşekkür ediyoruz.

Kaynak:Haber Kaynağı