Kazakistanlı Öğrencilerden Vali'ye Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı Kardeş Okul Projesi çerçevesinde ilimize gelen Kazakistanlı öğrenciler Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Mart 2012 17:17
Kazakistanlı Öğrencilerden Vali'ye Ziyaret

Milli Eğitim Bakanlığı Kardeş Okul Projesi çerçevesinde ilimize gelen Kazakistanlı öğrenciler Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.
   
9 öğrenci ve 3 öğretmenden oluşan Almatı Şehri 84. Okul öğrencileri, ilimizde Meryem Albayrak Anadolu Ticaret Meslek Lisesi ve Halıkent Lisesi 10 gün süreyle misafir edecekler.
   
Proje hakkında bilgiler veren Proje Sorumlusu Halıkent Lisesi Edebiyat Öğretmeni Ramazan Etyemez; “Misafir öğrenciler Isparta ve çevresindeki tarihi, kültürel ve turizm yerlerini ziyaret edecekler. Türk öğrenciler tarafından misafir edilecek olan Kazak öğrenciler, böylece Türk aile yapısını daha iyi tanıma fırsatı bulacak ve ülkeler arasındaki dostluk köprüsü pekişecek” dedi.
   
Isparta’ya dördüncü defa geldiğini belirten Proje Sorumlusu-Tarih Öğretmeni Sholpan Amankulova; “Artık ben Ispartalı sayılırım, kızım ve oğlumla birlikte buralarda çok gezdim. Aynı şekilde buradan da Ata Yurduna Almatı’ya hocalarımız geldi. Karşılıklı olarak çocukların ailelerde kalması Kazak ve Türk kültürünü daha yakın tanımaları açısından çok önemli. Öğretmen olarak bu projenin çok iyi sonuçları olacağına inanıyorum. Yani siz bin yıl önce bu taraflara geldiniz, bu zaman zarfında aramızda çok yakınlık olmadığı için biraz birbirimizi unuttuk. Ama son yıllarda her şeyimiz birlikte geçiyor, aynı şekilde sizleri Ata Yurduna bekliyoruz” dedi.
   
Halıkent Lisesi ile birlikte projeye ortak katıldıklarını ifade eden Meryem Albayrak Anadolu Ticaret Meslek Lisesi Hasan Mengi; “Bu proje kapsamında Kazakistan’dan 84. Okulun öğrenci ve öğretmenlerini Isparta’da ağırlamaktan dolayı çok memnunuz. Amacımız iki ülke arasındaki dostluğun ve insanlık bağının güçlendirilmesidir” dedi.
   
Kazakistan’la ilgili güzel anıları olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; “1991 senesinin sonunda Kazakistan Devlet Başkanı Sayın Nazarbeyev ben Tekirdağ Valisiyken 2 gün misafirimiz olmuştu. O zaman Kazakistan bağımsızlığını yeni elde ediyordu. Sonra kısmet oldu bende Kazakistan’da birkaç yeri görmek nasip oldu.
   
Biz hep Kazakistan’ın güçlenmesinden, gelişmesinden memnuniyet duyduk. Kazakistan bizim gerçek anlamda kardeş ülkemizdir, her şeyiyle aynı şekilde, aynı doğrultuda düşünüyoruz, yani dünya görüşümüz aynıdır.
   
Arkadaşlarımızın böyle kardeş okul yaklaşımı içerisinde olmaları beni memnun etti. Bizimle karşılıklı fikir alışverişinde bulunmaları çok güzel, kendilerine tekrar hoş geldiniz diyorum. İnşallah Dünya’nın Gül Başkenti olan Isparta’da güzel günler geçirirler” dedi.
   
Ziyarette Kazak Öğretmenler ülkelerine has hediye takdim ederken, Vali Memduh Oğuz’da gül lokumu ve Isparta’yı tanıtıcı broşürler verdi. Ziyaret karılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.