Kazalar Yüzde 23 Azaldı

Isparta'da titizlikle sürdürülen trafik denetimleri sonucu kazalarda yüzde 23'lük azalma oldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Nisan 2013 13:57
Kazalar Yüzde 23 Azaldı

Emniyet Müdürü Mehmet Or, amaçlarının, ceza yazıp vatandaşın cebini yakmak olmadığını, tüm işlemlerin eğitici ve önleyici olduğunu vurguladı.

Emniyet Müdürü Or, sivil toplum kuruluşlaruyla karşılıklı görüş alışverişinde bulunmak, sendikaların beklentilerini duymak için bir araya geldiklerini belirtti. Göreve geldiği ilk günden bu yana halkla iç içe olmayı hedeflediklerini anlatan Or, tüm sivil toplum kuruluşlarının fikirlerinin kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

Isparta halkının kendilerine verdiği destekten memnun olan Or, halkı rahatsız eden her şeyin öncelikleri olduğunu belirtti. "Isparta halkının daha rahat ve huzurlu bir ortamda yaşayabilmesi adına idari bürolardaki personelin üçte birini asayiş ekiplerine alarak dışarıdaki personel sayısını artırdık." diyen Or, hedeflerinin; vatandaşın ihbarını değerlendirecek ekibin 1,5 dakika içerisinde olay yerine gitmesini sağlamak olduğunu ifade etti.

MOBESE'yi polis açısından yetersiz bulan Or, sistemi yaygınlaştırmayı düşündüklerini ifade etti. Ayrıca, 12 noktaya da seyyar ya da sabit MOBESE kamerası koymaya çalıştıklarını anlatan Or, şöyle devam etti:

"Bunun maliyeti 600 milyar lira civarında. Eğirdir'de MOBESE var, ancak yetersiz. Diğer ilçelerimizde de MOBESE çalışmalarımız devam ediyor."
Emniyet Müdürü Or, Isparta'da suç işleyenlerin çoğunun başka illerden geldiğine dikkat çekerek, bundan dolayı ilin giriş çıkışlarında asayiş uygulamaları yapıldığını söyledi.

Altı aylık uygulama sürecinde 90 bine yakın kişinin GBT'sini yaptıklarını belirten Or, "Bu sorgulamalarda çeşitli suçlardan aranan 2 bin kişi yakalandı. GBT'ler vatandaşın vaktini almıyor. Bize yardımcı olurlarsa çok seviniriz. Tüm ekiplerimize PC tablet dağıttık, GBT 30 saniyeyi geçmiyor." dedi.

Şehir genelinde ciddi anlamda trafik uygulamaları başlattıklarını vurgulayan Or, özellikle en çok şikayetin geldiği abartı egzozu olan motosikletlere karşı uygulama yaptıklarını, bunlara tolerans göstermediklerini kaydeti. Eğitim kurumlarına büyük önem verdiklerini ifade eden Mehmet Or, her okulda bir irtibat sorumlusu olduğunu, öğrencilerin gittiği internet kafelerde bin 600'e yakın denetim gerçekleştirdiklerini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum