Kazma Kürek Eylemi Ankara’da Ses Getirmedi

Dereboğazı yolu yatırım ‘programına derhal alınsın’ anlayışının saçmalık olduğunu belirten AK Parti Milletvekili Recep Özel, bir yatırımın programa alınabilmesi için etüt çalışmalarının bitirilmiş olması gerektiğini söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2012 17:41
Kazma Kürek Eylemi Ankara’da Ses Getirmedi

Bucak-Çeltikçi duble yolundan Isparta’nın fayda göreceğini kaydeden Özel, Kent Konseyi’ni ilin öncelikli sorunlarına dikkat çekmeye çağırdı. Başkan Günaydın’ın Sav yolunda kokuyu önleyecek projeye sahip çıkmadığını ifade etti.

BAKANA VEKİLLER SÖYLEMİŞ
AK Parti Milletvekili Recep Özel, Kent Konseyi tarafından Dereboğazı yolunun duble yol yatırım programına öncelikle alınması için kazma kürekle düzenlenen eylemin Ankara’da ses getirmediğini belirtti. Özel, “Ulaştırma Bakanı’na böyle bir eylem yapıldı diye’ biz söyledik” açıklamasında bulundu. Özel, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım’ın yakın zamanda Isparta’ya geleceğini açıklayarak, ‘Tartışmaları sonlandıracak açıklamayı yapacak’ dedi. Dereboğazı duble yoluyla ilgili soruları yanıtlayan Özel, Dereboğazı duble yolu için ‘2013 programına alınmadı. Derhal alınsın’ anlayışını saçmalık olarak nitelendirdi. Özel, “Bir işin programa alınabilmesi için fizibilite çalışmalarının, etüt çalışmalarını yapılması gerekir. Yapım aşamasına geldiği zaman 2013 programına alınır” dedi. Dereboğazı duble yolunun 2014 programına alınacağını kaydeden Özel, Ulaştırma Bakanı Binali Yıldım’ın tartışmalara son verecek açıklama yapacağını iletti.

ISPARTA’NIN DAHA ÇOK İŞİNE GELECEK
Antalya Dereboğazı yolunun 35 yılda açıldığını anımsatan Özel, “Turgut Özal bu yolu dernekten aldı devlet yolu haline getirdi. Demirel de açılışını yaptı. 2003’e kadar 6 ay açık 6 ay kapalı kalıyordu. 2 tünel arasında çok büyük heyelan vardı. 2003’den şu ana kadar harcanan para var ya belki de duble yol yapacak kadardır. Dibe kadar kaç km beton döküldü. Şimdi yol 12 ay açık hale geldi. Otobüsçüler bize diyor ki Antalya Otogarı Burdur duble yoluna yakın. ‘Bucak-Çeltikçi arasındaki yol bize daha avantajlı olacak’ Bu yol maliyeti daha az, alt yapısı bitmiş, kamulaştırması bitmiş, yapım aşamasına gelmiş. Bu yol da yapılsın, Dereboğazı yolu da yapılsın. Şimdi bu yolu Burdurlular istiyor. Biz istemiyoruz konumuna geldik. Ben Burdur merkezinden biri olsam, Bucak-Ağlasun-Çeltikçi yolunun kime faydası var? Burdur merkeze mi? Bize mi? Elbette bize var. Bucak-Ağlasun-Çeltikçi ekonomisi bize daha da bağlı hale gelecek. Bu yolun yapılmasını Ispartalı olarak daha çok istemem lazım. MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz kazma kürek eyleminde çıktı dedi ki ‘bu yol derhal kapsamdan’ çıkarılsın. Kardeşim sen Isparta milletvekilisin. ‘Bu yol da yapılsın bu yol da yapılsın’ de. Gelincik yolu da yapılsın. Gelincik yolunu da karayolları yatırım programına alıyor. Burdur’dan buraya yemek yemeğe, hastaneye, AVM’ye alışverişe geliyorlar. Burdur bizim çok gerimizde. Bu havza da Burdur’da zenginleşecek Isparta’da zenginleşecek. Burdur fakir olsun ben zengin kalayım mantığı yanlış. İkimizde birlikte zenginleşebiliriz. Burdur’a ben şefkat elini uzatırsam Isparta’ya daha çok gelirler giderler. Bunu yaptık Dereboğazı’ndan vazgeçiyoruz diye bir şey yok ki. Dereboğazı yolunda araç sayımları bir daha yapılıyor. Yazın bir daha yapılacak. Ulaştırma Bakanı gelecek noktayı koyacak” diye konuştu.

BAKANA BİZ SÖYLEDİK
Kent Konseyi öncülüğünde yapılan eylemin Ankara’da yankısının olup olmadığı sorusuna Recep Özel, “Ben hiçbir yerde görmedim. Ulusal basında siz gördünüz mü? Ulaştırma Bakanına biz söyledik ‘eylem yapıyorlar’ diye. Bakanımızın haberi yok. Gündem yaratacak bir kalabalık yoktu” dedi.

PİS KOKUYU ÖNLEYECEK PROJEYE SAHİP ÇIKMADILAR
Kent Konseyi’ni Isparta’nın başka önemli sorunlarını gündeme getirmeye davet eden Özel, “Kent Konseyi Isparta’da ölü doğdu. Baronun, mimarlar odasının temsilcisi yok. Isparta’nın genelini temsil eden bir yapı olmalıydı. Bakın Sav’ın girişinde eylem yaptıkları yer çok pis kokuyor. Ben Isparta Belediyi Başkanına iki kez gittim. Atık tesis tam çalışmadığı için koku oluşuyordu. Sav Belediyesi arıtmadan çıkan atığı kapalı sistemle taşıyacak 4 milyon liralık bir proje yaptı. Çevre Bakanımız ‘Senin nüfusun şu kadar ben nasıl bu projeye destek vereyim. Isparta Belediyesi sahip çıksın destek verelim’ dedi. Ama Başkan’a söylememe rağmen buna sıcak bakmadı ve düğmeye basmadı. Kent Konseyi bununla ilgili eylem yapmayı düşünüyor mu? Isparta hava kirliliğinde beşinci sırada. Üniversite öğrencileri zehir soluduklarını söylüyor. Hava kirliliği bu ilin sorunuysa Kent Konseyi bu konuda ne düşünüyor?” diye sordu.

BAŞKAN GEÇEN DÖNEM DAHA BAŞARILIYDI
Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’ın geçen dönem daha iyi hizmet verdiğini belirten Özel, “Günaydın’a Isparta’da şehir içi yolları çok kötüydü. Başkana, Ankara’da Melih Gökçek’in kaliteli asfalt dökmek için 10 bin dolar maaşla adam getirdiğini ve Ankara’da çok güzel yollar yapıldığını söyledim. ‘Isparta’ya da güzel bir asfalt yapalım’ dedim. Kendisine teşekkür ediyorum. Vazifesi bunu yapmak. Aslında Günaydın geçen dönem bundan daha başarılıydı. Geçen dönem dana güzle işler yaptı. Bu dönem asfalttan başka gözle görülür yapılan işi yok” görüşünü iletti.

ANADOLUJET SEFER DÜZENLEYECEK
Süleyman Demirel Havalimanı’na İstanbul seferlerinin başlaması için Anadolujet yetkililerinin birkaç gün öce havalimanında incelemede bulunduklarını kaydeden Özel, seferlerin başlayacağını iletti. Özel, “Baştan beri söyledim Yolcu varsa uçak gelir. Isparta’nın eksikliği kısa mesafede Antalya’nın olması. Her saat başı uçak kalkıyor. Beklemeden gidilebiliyor. Antalya olmasa uçak buradan dolu gider dolu gelir. Kimseye de Antalya’ya gitme diyemezsin ki.

KORKMAZ’A YANIT
MHP Milletvekili Nevzat Korkmaz bir açıklama yapmış ‘baş müdürlük statüsü düşecek’ diye. Kardeşim burası uluslar arası bir havalimanı. Bakın Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü Isparta’ya uçana teşvik verileceğini açıkladı. Sayın Korkmaz, daha öncede Kara Havacılık lojmanları Burdur’a yapılacak iddiasında bulunmuştu. Genel Kurmay Başkanı bunun doğru olmadığına ilişkin yanıt verdi. Bunu kimse bilmiyor. Korkmaz, “Meteoroloji Bölge Müdürlüğü’ kalktı diyor. Oysa sadece adı değişti. İlde tüm her yerde modern hava tahmin istasyonları kuruldu. Burada çalışmayan bir yapı vardı. Bunu çalışan bir yapı haline dönüştürdük. İşler devam ediyor mu etmiyor mu buna bakmak gerekiyor” görüşünü iletti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
7 Yorum