Keçiborlu KYK Yurt İnşaatı Başladı

Keçiborlu Belediyesinin bağışladığı 10.571 metrekarelik arsaya yapılacak olan yurt inşaatı başladı.

Yayınlanma:
Keçiborlu KYK Yurt İnşaatı Başladı

Keçiborlu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Akçeşme mevkiinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihale edilen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 400 Kişilik (404 Kişi Kapasiteli) Yurt Binası ve Sosyal Tesis İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı işi yapımına başlandı. 9.786.000 TL’ye ihale olan projenin, hafriyat ve şantiye kurulması çalışmaları tamamlandı. Kız ve erkek yurdu olmak üzere 2 bloğun ve sosyal tesisin yapımı son hızla devam ediyor.

Toplam 10.571 metrekare alana yapılacak olan Keçiborlu KYK Yurdu ve Sosyal Tesisi, 404 kişi kapasiteli olacak, içerisinde kafeterya, yemekhane ve konferans salonu bulunacak. Mayıs 2013 tarihinde belediye tarafından yer teslimi yapılan yurt ve tesis 650 gün içerisinde tamamlanacak.

Böylece Keçiborlu; TOKİ Konutları, Kent Müzesi, Terminal Binası, Benzinlik, Halı saha, Hamam, Soğuk hava deposu, Sinema ve Kültür Salonu gibi yatırımlardan sonra şehrin görüntüsünü değiştirecek ve özellikle öğrencilerin ihtiyaçlarına derman olacak büyük bir yatırıma daha kavuşmuş olacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Bu yurt ve sosyal tesis ile birlikte özellikle Keçiborlu MYO öğrencilerimiz için büyük sıkıntı haline gelen yurt eksikliği ve öğrenciler için sosyal tesis sorunumuz ortadan kalkacaktır. Yapılan bu yurt için Belediyemiz 10.571 metrekare arsa bağışladı.

İlçe halkımızın katkıları ile yapılan, kaba inşaatı biten huzur evi binası da daha önce Kredi Yurtlar Kurumuna kız yurdu yapımı için bağışlanmıştı. Meslek Yüksek Okulu öğrencilerimize lüks bir yaşam sunarak okulumuzun ilçemizde kalıcı olmasına çalışıyoruz.“ diyen Belediye Başkanı Turgut Soykan, her iki yurdun da önümüzdeki öğretim yılına yetişebileceğini söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum