Keçiborlu’da Çözüme Doğru

Keçiborlu’nun kanayan yarası haline gelen su sorununda çözüme doğru hızla ilerleniyor. Başkan Turgut Soykan, ilçe halkına su sorunun çözümünde atılan adımları ve yaşanan süreci anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Temmuz 2013 19:07
Keçiborlu’da Çözüme Doğru

Keçiborlu’da kanayan yara haline gelen içme suyu sorununda çözüme doğru hızlı adımlarla ilerleniyor. Belediye Başkanı Turgut Soykan’ın yoğun mesai harcadığı içme suyu sorununda çözmede az bir zaman kaldı.

BİLGİLENDİRME TOPLANTISI YAPILDI
Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, geçtiğimiz gün, Belediye Düğün Salonunda ilçe halkıyla bir araya gelerek su konusunda yürütülen çalışmaları, gelinen aşamayı ve yaşanan süreci anlattı.

SU ÇALIŞMALARININ MİLADI
Başkan Soykan, “Suyun gelişimi 3 yılı buluyor. Bu kolay bir süreç olmadı. Biz bir yazışmanın 6 ay sürdüğüne şahit olduk. 2009 yılında ishal salgınıyla karşılaşmıştık. Bu durum bizim su çalışmalarındaki miladımız oldu” dedi.



BEN BU SUYA KEFİL DEĞİLİM DEDİM
Başkan Soykan, ilçe su şebekesinin miadını doldurduğunu kaydederek “Ben o zaman dedim ki, ben bu suya kefil değilim. 2009 yılı sonunda şebeke yenilenmesi için ilgili yerlere müracaat ettik. Şu durumda şebekemizde yüzde 40’lara varan kaçak var. Elbette vatandaşlarımızın çektiği sıkıntıyı anlamak zorundayız. Onlara hak veriyoruz” diye konuştu.

İLÇE HALKI SEFERBER OLDU
Tüm ilçenin su konusunda seferber olduklarını dile getiren Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Gerçekten bizleri duygulandıran bir seferberlik gördük. 400 lira maaş alan teyzelerimiz geldi 20 lira bağış yaptı su için. 50 lira, 100 lira, 2 bin lira, 20 bin lira verenler oldu. Bu özveri, bu inanmışlık bizim ufkumuzu daha da açtı” dedi.



BİR KAÇ AY DAHA SABIR BEKLİYORUZ
Başkan Soykan, bilgilendirme toplantısında ilçe sakinlerinden birkaç ay daha sabır istediklerini söyleyerek “Şebekemiz tamamlanacak, büyüyecek ve daha sağlıklı, daha kaliteli en önemlisi de yeterince suya kavuşacağız” ifadelerini kullandı.

İSALE HATTININ YÜZDE 80’İ TAMAM
2012 yılının Eylül ayında yüklenici firmaya yer teslimi yaptıklarını anlatan Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Yüklenici firmamıza da teşekkür ediyorum. Gerçekten 10 ayda ciddi bir çalışma yaptılar. Önemli mesafeler kat ettik. İçi seramik kaplı depolarımız Ağustos ayında tamamlanıyor. 17 kilometrelik isale hattımızın yüzde 80’i tamamlanmış durumda” dedi.

7 MİLYON 735 BİN TL MALİYET
Su sorunun çözülmesi için şebeke hatlarının yenilenme maliyetinin 7 milyon 735 bin TL tutarında olduğunu söyleyen Başkan Soykan, “bu maliyetin 553 bin TL’si evsel bağlantılarla ilgili” diye bilgi verdi.



VATANDAŞA TEK KURUŞ YANSITMADIK
Keçiborlu halkına herhangi bir maliyet çıkarmamak için gayret ettiklerini kaydeden Başkan Soykan, “Toplam maliyeti hanelere paylaştırınca bunun vatandaşa maliyeti 2 bin 578 TL’ye tekamül ediyor. Ancak biz bunu vatandaşa yansıtmadık. Devletin ve belediyenin olanaklarıyla çözdük” dedi. Başkan Soykan, “Bu anlamda vatandaşa sadece bahçe duvarından sonra maliyet çıkıyor. Bu da hane başı 160 TL gibi bir para. Bu konuda da ilçe sakinlerimizden anlayış bekliyoruz” diye konuştu.

139 KİŞİDEN 135 BİN TL’LİK BAĞIŞ
Keçiborlu halkının özverili bir şekilde bu işe sahip çıktığını kaydeden Belediye Başkanı Turugt Soykan, bu güne kadar ilçe halkından toplanan bağışların 135 bin TL’ye ulaştığını söyledi. Bugüne kadar konuyla ilgili 139 vatandaşın belediyeye bağış yaptığı bilgisi de kayıtlara geçti.



BORCU OLANA HİZMET YOK
Yapılan bu çalışmalar nedeniyle bazı radikal kararlar almak zorunda olduklarına da değinen Başkan Soykan, “Belediye meclisimizde bir karar aldık. Belediyeye borcu olan vatandaşımızın cenaze hizmeti dışında hiçbir hizmetine bakmayacağız. Tüm borçluları uyardık. Ve bu konuda kararlıyız” dedi.

ESKİ ŞEBEKENİN KÜLFETİ AYLIK 50 BİN TL
Su şebekesinin eski olması nedeniyle belediyeye her ay ortalama 50 bin TL külfet olduğunu bildiren Başkan Soykan, “Şebeke arızaları, su kaçakları derken 50 bin lira üzerinde külfet ortaya çıkıyor. Şebekemiz yenilendiği zaman belediyemiz de kara geçecek” bilgisini aktardı.

SORULARA CEVAP VERİLDİ
Başkan Soykan’ın bilgilendirmelerinin ardından da vatandaşlar konuyla ilgili merak ettikleri soruları yöneltti. Vatandaşın sorularına başkan Soykan ve yükleni firma yetkilileri cevap verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.