Keçiborlu'da Hizmetler Engellendi Mi?

Ertuğrul Engin; Keçiborlu Başkanı Turgut Soykan'ı 'Hedef Tahtası'na koydu...

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Şubat 2014 13:01
Keçiborlu'da Hizmetler Engellendi Mi?

Keçiborlu’da Cumhuriyet Halk Partili (CHP) Belediye Başkanı Turgut Soykan göreve geldiği günden bu yana ilçe halkının 60 yıllık su probleminin olduğunu söylüyor. Ancak ilçe halkının bu sorundan haberi yok..

Sayın Başkan Soykan, kendine göre bu sorunu ilçe halkından para toplayarak ve hükümetten destek alarak kendisinin çözdüğünü iddia ediyor.

Keçiborlu’da yaşayan insanlar sanki 60 yıldır hayatlarının su olmadan idame ettiriyorlarmış, merkeplerle, tankerlerle başka yerlerden su taşıyorlarmış, insanlar susuzluktan kırılmış gibi konuya ilişkin ’60 yıllık su problemi’ çözüldü tam bir CHP’li belediye başkanına yakışan seçim sloganı olmuş.

Sayın Başkan’ın ağzında sakız ettiği aslında problem olmayan, sadece su hattının yenilenmesini yarım yamalak yaparak üzerini örttüğü, seçime yetiştirilen bu çalışmanın birde diğer yönlerine bakalım.

1- İlçede su problem değil. İnsanlar susuz gösterilerek bir seçim vaadi oluşturulmaya çalışılıyor. Çünkü Keçiborlu’da sular yıllardır akıyor. İlçe halkı rahatlıkla ve sağlıklı bir şekilde suyunu içebiliyordu.
2- Bu çalışma yapılmalı mıydı? Diye sorarsanız tabi ki de YAPILMALIYDI, Peki eleştirdiğiniz nokta ne derseniz? İlçede kazı çalışması yapılırken enine boyuna düşünülmesi gerekiyordu. Aslında ancak su hattının yenilenmesi ile ilgili kazı çalışmaları yapılırken bunun seçime yetiştirilmeye çalışılmaması gerekiyordu. Madem ilçenin içinde kazı çalışmaları yapılacak, ilçede dozerler, ekipler çalışma yapacak, KANALİZASYON sorununa da el atılması gerekiyordu.
3- Keçiborlu’nun nüfusu artıyor. Meslek Yüksek okulu öğrenci sayısı artıyor. Artırılması için çaba gösteren bir kesim var. İlçeye öğrenci yurtları yapılıyor. Nüfusun artırılmasına yönelik iktidar kanadının çalışmaları var. Nüfus yoğunluğunun artacağı düşünülerek, yani bir 5-10 yıl sonrası düşünülerek KANALİZASYON hattının da elden geçirilmesi kanaatindeyim.
4- Peki, sayın Belediye Başkanı Turgut Soykan akıl edemedi mi? İlçede hiç mi kimsenin aklına gelmemiş bu kanalizasyon işi? Gelmiş tabi ki de… İlçede Allah’tan vizyon sahibi ufku geniş insanlarda varmış. Bu insanlar Sayın Başkan Turgut Soykan’a kanalizasyon hattının yenilenmesi için çağrıda bulunmuşlar, ancak sayın Soykan elinin tersiyle itmiş…
5- Peki niye itmiş? Keçiborlu’nun kanalizasyon sorunu yokmuş! MHP, AK Parti ve CHP’li siyasilerin hatta bazı kamu kurum yetkililerinin de olduğu bir ortamda Sayın Turgut Soykan’a aynen şu şekilde çağrıda bulunulmuş, “Hazır hükümet içme suyu hattının değiştirilmesi için masrafın yarısını veriyor, gerisini de 15 yıla bölüyor. İlçe halkımızda bu projeye maddi destek verdi. Kazı çalışmaları nasıl olsa yapılacak. Yapılıyorken tam yapılsın. Hükümet kanadından destek alınacak. Kanalizasyon hattını da yenileyelim” deniyor. Ancak Sayın Başkan Soykan, “BENİM KANALİZASYONUMDA SORUN YOK” deyip Keçiborlu için alınacak hükümet desteğinin ve güzel bir hizmeti elinin tersiyle itiyor.

İşte bir seçim telaşı yüzünden ilçe halkının ve ilçenin göz ardı edilen, sümen altı edilen hizmeti. Seçim çalışması dedik ya! İşte bu yüzden dedik.

Sayın Soykan eğer bu çalışmaya EVET deyip yapmış olsaydı, çalışmalar seçim zamanı bitsin veya bitmesin halktan eminimiz tekrar güven oyu alabilirdi.

Ancak ilçeye gelecek olan bir hizmeti engelleyen belediye başkanına halk ne der? 30 Mart’a sandıktan cevabını alacağız.

Sayın Başkan’ın ilçeye getirilmesi istenen hizmetleri görmezden gelmesi bununla sınır değil. Zamanında Isparta’nın bazı ilçelerinde adliye binaları kapatıldı. İktidar yetkilileri bu konuda Keçiborlu’ya yeşil ışık yaktı. Adliye binası yapılacak. Hem de KEÇİBORLU’ya.

İlçe halkı konuyu duyar ve sevinir, Adliye binamız olacak diye. İstihdam olacak, nüfusa katkısı olacak diye. Çoğu gün siftah etmeden kepenk kapatan esnaf sevinir, belki bize de bir pay düşer diye…
Gün gelir Sayın Belediye Başkanı Turgut Soykan’ın kapısını çalarlar, “Hadi yer göster, ADLİYE BİNASI yapacağız” derler. Sayın Soykan ne dese iyi… “Benim verecek yerim yok ki…” İşte başkanın bu cümlesi yine hevesleri kursaklarda bırakır.

Başkan bu sefer İMARI bahane eder.
Eee adama sormazlar mı? 5 yıldır o koltukta niye oturuyorsun diye… Madem imarında sorun var, bir Adliye binasının yapılmasına müsaade etmeyen bir imar var neden REVİZE etmezsin diye… Halkın büyük umutlarla seçtiği siz Sayın Başkan, o makamı Keçiborlu’nun lehine olacak şekilde imarı revize etmede kullanmadınız? O makamı 5 yıl boyunca elinizi ovuşturarak, hükümetin ve halkın desteğiyle yapılan içme suyu hattını yapmakla mı meşgul ettiniz? Diye…

Sayın Başkan kimseyi yerinden yurdundan etmeden, İMARI REVİZE etse, ticari alanları genişletse, kamu kurumlarının yerini belirlese, yeni yapılacak olanlara yer açsa, eğitim, sağlık alanlarını belirlese, 5 yıl içinde sadece bunu yapsa emin olun içme suyu hattını da, kanalizasyonu da belki bir çok hizmeti de halkın cebinden beş kuruş para çıkmadan yapabilirdi.

Ama sayın başkan, iktidar temsilcilerinin getirdiği kaynak ve ilçe halkının verdiği destekle yapılan, belediyelerin asli görevi olan içme suyu hattı yenilemesine sahip çıkmakla yetinmiş… Ne yapalım, bu da Sayın Başkan Soykan’a göre bir başarı!

Keçiborlu’da 1969 yılındaki imar mevcut. 1969 model bir arabaya 2014 yılında binmenin ne anlamı var? Atı alan Üsküdar’ı geçti, Keçiborlu halkı halen yaya… Bir insaf sahibi de çıkıp dememiş ki, şu ilçenin bir imarını revize edelim, ilçenin elini ayağını düzeltelim, ticari alanlarımızı, yeşil alanlarımızı, kamu kurum alanlarını belirleyelim. Şu ilçemize yeni bir cadde açalım diyen olmamış. Keçiborlu’ya bir yatırımcı gelse, fabrika açmaya kalksa, buna imar engel olacak. Alın size bir hizmet darbesi daha…

Önümüzde yerel seçim var. UFKU VE VİZYON sahibi olan insanlara yol verilmeli. Keçiborlu’yu günden güne geri getirecek olan değil, sıçratacak insanlar seçilmeli…

Keçiborlu’da bu türlü çalışmalar yapılmaz ise göç vermeye başlanır. İnsanlar, çocuklarını artık doğdukları yerde büyütemezler. Buna imkanlar elvermediği taktirde insanlar buna mecbur kalırlar.

İlçede, gençleri, çocukları, öğrencileri kısacası ilçe halkını orada tutacak hizmetleri yapabilecek insanlara güvenoyu verilmeli.

Keçiborlu Belediyesi’nin şu anki gelir ve giderleri belli. Şu anda borcu olan bir belediye. İlçeye bu saydığımız hizmetleri yapabilecek güçte değil. Belediye bu borçlarla sadece personelin maaşlarını ödeyebilecek durumda. Keçiborlu’nun hak ettiği hizmeti alması için hükümet desteği şart...

İnanıyoruz ki, ilçe halkı geleceğini Keçiborlu’da inşa etmek için, kendilerini en iyi şekilde temsil edebilecek, hizmet verebilecek insanları seçer ve belediyenin kapısını açar…

Saygılarımla…

NOT: Köşe yazımızda işlediğimiz konular, bire bir yaşayan, şahit olan insanlarla yapılan sohbetler sonrasında kaleme alınmıştır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum