Keçiborlu'da Kentsel Dönüşüm Atağı

Keçiborlu'da Kentsel Dönüşüm Atağı

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ağustos 2015 17:44
Keçiborlu'da Kentsel Dönüşüm Atağı

Kapatılan kükürt işletmesine ait lojmanların Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında değerlendirilmesi için çalışma başlatıldı. Büyük proje için Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü ve ekibi Keçiborlu'ya geldi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkartılan ve halen yurt genelinde uygulanan Kentsel Dönüşüm Yasası, güvenli ve kaliteli yaşam konusunda sağladığı imkanlarla herkesi cezbediyor. Keçiborlu'nun AK Partili Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak da bu imkandan ilçesini yararlandırmak için önemli çalışmalar içerisine girdi.

Keçiborlu'da yıllar öncesinden kapatılan kükürt işletmesi sahasında bulunan lojmanların Kentsel Dönüşüm Yasası'ndan faydalandırılılıp yıkılarak yerine modern, güvenli ve sağlıklı yapıların yapılması için çalışma başlatıldı. Kentsel dönüşümün uygulanması düşünülen 100 bin m2'lik alanda apartman dairesi ya da villa tarzı yapı projelerinin hayata geçirilmesi hedefleniyor.

Keçiborlu Belediyesi'nin başvurusu üzerine Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Kentsel Dönüşüm Genel Müdürü Vedat Gürge ekibi ile birlikte dün ilçeye geldi. Kentsel dönüşüm konusunda çalışmalar yapan Uluborlu Belediye Başkanı Mehmet Uğur Ünverdi'nin de hazır bulunduğu Keçiborlu inceleme gezisinde Genel Müdür Gürge, kapatılan kükürt işletmesi sahası içerisindeki lojmanları ve alanı gördü. Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak, kentsel dönüşüm kapsamında yeniden inşa edilecek alan üzerindeki düşüncelerini ve projelerini Genel Müdür Gürge ile paylaştı. İnceleme gezisinden sonra Ankara'ya dönen Genel Müdür Vedat Gürge, konuyla ilgili bir proje hazırlayacaklarını bildirdi.

Akdeniz'e konuşan Keçiborlu Belediye Başkanı Parlak, kentsel dönüşüm yasasının kaçırılmaması gereken bir fırsat olduğunu söyledi. Bu doğrultuda kükürt işletmesinin lojmanlarını değerlendirmek istediklerini anlatan Parlak, "Kara Havacılık Okulu'nun 2016 başından itibaren tamamen burada konuşlanması bekleniyor. Burada çalışacakların ve buraya geleceklerin konaklama ihtiyacı olacak. Burada bir hazırlık yapmak istiyoruz. Gerek lüks daire gerekse villa tarzı yapılaşmayı burada inşa etmek istiyoruz. İnşallah projemiz yakın zamanda şekillenecek" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.