Keçiborlu’da Su Sorunu Tarih Oluyor

Keçiborlu'nun adeta kanayan yarası haline gelen içme suyu sorunu artık tarih oluyor. Bir süredir devam eden İçme Suyu çalışmasında son aşamaya gelindiğini kaydeden Belediye Başkanı Soykan, "Artık Keçiborlu ilçe halkı yıllar boyunca içme suyu ile ilgili bi

Yayınlanma:
Güncelleme: 29 Ocak 2014 15:38
Keçiborlu’da Su Sorunu Tarih Oluyor

Bir süredir devam eden İçme Suyu çalışmasında son aşamaya gelindiğini kaydeden Belediye Başkanı Soykan, "Artık Keçiborlu ilçe halkı yıllar boyunca içme suyu ile ilgili bir problem yaşamadan sağlıklı sular içecek" dedi.

Keçiborlu Belediye Başkanı Soykan; “İlçemizde yaklaşık iki yıldır devam eden içme suyu şebeke çalışmalarımız nihayet sonlara yaklaştı. Şu anda ilçe içersindeki ana borularla ilgili çalışmalar sürdürülmekte. Bu dev proje üç ayaklı idi. Birincisi 18km lik ishale hattımız, ikincisi üç tane su depomuzun yenilenmesi, son aşama ise şehir içi şebeke çalışması idi. Bu çalışmalarla da depolarla ilgili bölümler tamamlandı. Son aşaması artık boru bağlantıları geçişler yapılıyor, depolara girişler yapılıyor. Yine ishale hattı ile ilgili çalışmalarımızda 500 metresi kaldı. Şu anda ilçe içersinde ishale hattımız tamamlandı. Bir kaç gün çalışmalarımızın ardından İzmir de pompalarla ilgili teslim yapılacak iller bankası teslim alacak. İçme suyumuz için artık düğmeye basılacak. Artık ilçemizde suyumuz akması için bir sıkıntımız kalmadı. 18 km ilerden gelen yeni içme suyumuzu artık görmüş olacağız. İnşallah müteahitlerin, çalışan arkadaşların bize verdiği süre 1 Mart yeni suyumuzu evlerimizden içmeye başlayacağız. Çalışmalar son sürat devam ediyor. Artık Keçiborlu ilçe halkı yıllar boyunca içme suyu ile ilgili bir problem yaşamadan sağlıklı sular içecek” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.