Keçiborlu'nun Su Sorunu Çözülüyor

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, ilçenin su sorununa çözüm ürettiklerini söyleyerek, "ilçemiz artık sağlıklı bir içme suyuna kavuşacak" dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Temmuz 2012 10:57
Keçiborlu'nun Su Sorunu Çözülüyor

Keçiborlu içme suyundaki 60 yıllık problemin çözüme kavuşacağını söyleyen Belediye Başkanı Turgut Soykan, önceden meydana gelen ishal vakalarının şebeke yenileme çalışmalarını hızlandırdığını söyledi.

Bu vakaların ardından kurumlara baskı yaptığını ifade eden Soykan, sonuca varmak üzere olduklarını belirtti. Keçiborlu içme suyu projesinin önümüzdeki günlerde ihaleye çıkacağını söyleyen Soykan, Dinar’ın tabi kaynaklarını kullanacaklarını ifade etti.

Keçiborlu içme suyu projesinin yüzde 50’sinin hibe desteği yüzde 50’sinin de belediye tarafından karşılanacağını söyleyen Soykan, ihalenin 3 etaptan oluştuğunu belirtti. İlçenin artık sağlıklı bir içme suyuna kavuşacağını belirten Soykan, ilçede şuanda kullanın 3 tane kaynak olduğunu fakat bu kaynakların ilçeye yetersiz geldiğini aktardı. İlçe şebekesinin eski olması mevcut suyu da kirlettiğini belirten Soykan, “3 tane su kaynağımız var ama bunlar bize yetmiyor. Ayrıca şebekemiz eski ve yüzde 20’lik bir kaçak oluyor. Bu da ilçenin su sıkıntısı çekmesine neden oluyor” dedi. Yeni şebekeye kaynağın Dinar’dan alınacağını söyleyen Soykan, “17 km’lik bir şebeke sistemi kurulacak. Dinar’da 5 köyün içinden geçecek bu şebeke sistemi. Dinar’daki vatandaşlarımızın mağdur olmaması içinde bu 5 köye 49 yıllığına içme suyu sağlayacağız” şeklinde konuştu. Su şebeke probleminin çözülmesinde katkıları olanlara teşekkür eden Soykan milletvekillerinin de bu sorunu çözmek için çok uğraştıklarını belirtti.

KEÇİBORLU MYO’YA 7 YENİ BÖLÜM

Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, Keçiborlu meslek Yüksek Okuluna 7 yeni bölüm açılacağını söyledi.

Süleyman Demirel Üniversitesinin Keçiborlu’da gerçekleştirdiğini senato toplantısında ilçeye yeni bölümler açılmasında talepte bulunmuştuk diyen Başkanı Soykan, üniversiteden bu talebe cevap geldiğini belirterek, Keçiborlu MYO’ya 7 tane yeni bölüm açılacağını belirtti. İlçenin gelişmesinde MYO’nun önemli bir rolü olduğunu belirten Soykan, SDÜ rektörü Prof Dr. Hasan İbicioğlu ve senato üyelerine de teşekkür etti.

BORÇLARIN HEPSİNİ ÖDEDİK

Görevi devraldığımız günden bugüne belediyenin bütün borçlarını ödedik diyen Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, gereksiz harcamalardan kaçınarak belediyenin borçlarını kapattık dedi.

Görevi 1 milyon 200 bin TL borç ile devraldık diyen Başkan Soykan, borçların ödemelerini gerçekleştirdiklerini belirterek, belediyenin mallarına sahip çıkıyoruz dedi. İlçe nüfusunun azalmasıyla birlikte iller bankasından gelen paranın da düştüğünü belirten Soykan, kısıtlı imkanlarla tasarruflu bir şekilde çalışıyoruz dedi. Personel eksikliğine rağmen ilçenin bütün işlerinin yapıldığını belirten ekibine çok güvendiğini söyledi. Belediyenin mallarının peşkeş çekildiğini ifade eden Soykan, “borçlu bir belediyeden bankada parası olan bir belediye haline geldik. Görevi devraldığımızda kendimize prensip belirledik. Bu prensip doğrultusunda Keçiborlu’yu bu günlere getirdik. Belediyeye borcu olan herkesin listesini çıkardık ve borçları tahsil ettik. Tahsil ettiğimiz bu borçlarla belediyenin borçlarını ödedik. Alacaklarıma ve mallarımıza sahip çıktık. İlçemizde eğitime çok önem verdik. Belediye bütçesinin yüzde 20’sini eğitim ve okullarımıza ayırıyoruz. 3 sene içinde Keçiborlu’da önemli değişiklikler yaptık ve yapmaya da devam edeceğiz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum