Keçiborluya 100 Bin M2'Lik Aalanda Yeni Cezaevi

Keçiborlu Belediye Başkanı Yusuf Murat Parlak yeni bir projeye imza atmaya hazırlanıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ekim 2016 00:03
Keçiborluya 100 Bin M2'Lik  Aalanda Yeni Cezaevi

Adalet Bakanlığı’nın mevcut cezaevleri kapasitesinin yetersiz kalması sonrası yeni cezaevi yapmak için Isparta’dan 100 bin m2 arazi istedi. Bunun üzerine vakit kaybetmeden harekete geçen Başkan Parlak, yatırımın Keçiborlu’ya kazandırılması konusunda Ankara mesaisi yaptı.

Uzun süren uğraşlar meyvelerini verdi ve önceki gün Isparta Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Kemal Çokdinç Keçiborlu’ya giderek önce Başkan Parlak’la görüştü ardından da alan incelemesinde bulundu. Görüşmenin olumlu geçtiğini ve istenilen 100 bin m2 araziyi bedelsiz bir şekilde tahsis etmeye hazır olduklarını söylediğini bildiren Başkan Parlak ‘’Bir aksilik olmazsa bu dev yatırım ilçemize hayırlı olsun’’ dedi.

TAHSİS YAZIŞMALARI BAŞLADI

Süreçle ilgili bilgi veren Başkan Parlak, ‘’Son dönemde cezaevleriyle ilgili bir açık gündeme geldi. Özellikle ülkemize yönelik hain girişimin milletimiz sayesinde başarısızlıkla sonuçlanması sonrası mevcut kapasite yeteriz kaldı. Bunun üzerine ilgili bakanlığın Isparta’dan 100 bin m2 arazi istediğini hatta Isparta Belediyesinden talep ettiğini duyduk. Biz de hemen harekete geçerek Ankara programı düzenledik. Burada Cezaevleri Genel Müdürümüzle görüşme fırsatı buldum. Genel Müdürümüze cezaevi yapılması konusunda Isparta’ya teklif geldiğini ve ben de yaklaşık 100 bin m2 yerimiz olduğunu bunu bedelsiz şekilde tahsis ederek cezaevini Keçiborlu’ya yapılması hususunda öneride bulundum. Ziyaret sonrası geçtiğimiz gün Cumhuriyet Başsavcımız ilçemize bir ziyaret gerçekleştirdi ve kendine alanı gösterdik.Arazimiz beğenildi ve bir sıkıntı olmadığını söyledi. İnşallah hemen tahsis yazılarımızı yazıp ilçemize büyük bir cezaevi kazandırmayı hedefliyoruz. Ispartamıza şimdiden hayırlı uğurlu olsun’’ dedi.

BÖLGE CEZAEVİ KONUMUNDA OLABİLİR

Bu büyüklükte yapılacak bir cezaevinin bölge cezaevi konumunda olabileceğinin altını çizen Başkan Parlak, ‘’Kimsenin cezaevine girmesini istemiyoruz tabi ama böyle bir kurumu ilçemize kazandırdığımız zaman ekonomik olarak da gelişme kaydedeceğiz. Tam projesi belli değil. Biz 100 bin m2 dedik ama yanında 150 bin m2’lik daha arazimiz var. Bunu da ekleyebilirler.İlgili bakanlıkla görüşmeler dahilinde bunu net açıklayabiliriz. Bu büyüklükte bir cezaevi bölge cezaevi konumunda da olabilir. Kompleks bir yapı da olabilir’’ diye konuştu.

ÇOK ÇABA HARCADIK

Öte yandan Keçiborlu’ya yapılacak cezaevinin oldukça stratejik bir konumda olduğunu belirten Parlak, şöyle devam etti; ‘’Tüm bölgelerin kesiştiği bir noktada olacak. Bunun da nimetleri mutlaka olacaktır.Bu tür yatırımları kazandırmak kolay değil. Biz böyle bir şey yapılacağını duyduğumuz an hemen harekete geçtik ve bu yatırımı Isparta’ya kazandırdık.Üzerimize düşen görevi fazlasıyla yaptığımız inanıyorum.

YATIRIM ÜRKEKTİR HEMEN HAREKETE GEÇMEK LAZIM

Biz gelebilecek yatırımlarda çok hızlı hareket etmeye gayret gösteriyoruz. Yatırım ürkektir. Yatırımda elini çabuk tutmazsan başka yerlere kayabilir. Eğer yatırım istiyorsak çok hızlı hareket edip, Bakanlıkların istediği ölçüde imkânlar sunmak lazım.

BİRLİKTE HAREKET ETME KÜLTÜRÜ OLUŞTU

Bu dönemde Isparta’da koordineli hareket etme kültürü,birbirini tamamlama kültürü oldukça ön plana çıkmış durumda. Bir yatırım yapılacağını duyduğumuz anda Milletvekilinden, Valisine, bürokratından belediye başkanına herkes bir olup konunun üzerine gidebiliyoruz. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor.

TEŞEKKÜRÜ UNUTMADI

Ama şunu belirtmek isterim ki çok büyük bir yatırımı Ispartamıza kazandırıyoruz. Bu konuda başta TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Isparta AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç’, Valimiz Şehmus Günaydın’a, Cumhuriyet Başsavcımız Mustafa Kemal Çokdinç’e çok teşekkür ediyorum. Bu yatırımın Isparta’ya kazandırılmasında kendilerinin büyük emekleri var.

PROJEYİ ADIM ADIM TAKİP ETMELİYİZ

Şu anda top bakanlıkta süreç artık nasıl gelişir bilmiyoruz.Ancak 2017 yılında somut adımların atılmasını bekliyoruz. Fakat şunu da belirtmek isterim ki bu yatırım Isparta’ya da yapılmayabilir. Biz de ‘neden gelmedi?’ diye de düşünmeyiz. Çünkü üzerimize düşeni fazlasıyla yaptığımıza inanıyorum. Gönlümüz rahat. Rahat olduğumuz bir husus var; Bakanlıklar istimla kalanlarına bu tür yatırımlar yapmayı pek düşünmüyorlar. Bu alan belediyenin kendi alanı. Hazinenin de değil. Bu anlamda rahatız. İnşallah bu proje başka bir yere gitmez. Bundan sonra projenin takibini iyi yapmamız gerekiyor. Ben bu konuda herkesin üzerine düşeni fazlasıyla yapacağına inanıyorum.’’

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.