Keçiborlu’ya İki Yatırım Birden

Keçiborlu’da TOKİ tarafından 400 kişilik Yurt Binası ve Sosyal Tesis İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı yapılacak.

Yayınlanma:
Keçiborlu’ya İki Yatırım Birden

Keçiborlu İlçesi Cumhuriyet Mahallesi Akçeşme mevkiinde Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihale edilen Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu 400 Kişilik (404 Kişi Kapasiteli) Yurt Binası ve Sosyal Tesis İnşaatı İle Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İnşaatı İşi Remzi Tekdal İnşaat firması tarafından alınmış olup, idarece firmaya yer teslimi yapıldı.

Projeyi 9.786.000 TL ihale bedeliyle alan Tekdal İnşaat firması, şuan hafriyat ve şantiye kurulması çalışmalarına başladı. Toplam 13600 metrekare alana yapılacak olan Keçiborlu KYK Yurdu ve Sosyal Tesisi, 404 kişi kapasiteli olacak, içerisinde kafeterya, yemekhane ve konferans salonu bulunacak. Mayıs 2013 tarihinde yer teslimi yapılan ve önümüzdeki hafta kazı çalışmalarına başlanılacak bu yurt ve tesis 650 gün içerisinde tamamlanacak.

Konuyla ilgili açıklama yapan Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Bu yurt ve sosyal tesis ile birlikte özellikle Keçiborlu MYO öğrencilerimiz için büyük sıkıntı haline gelen yurt eksikliği ve öğrenciler için sosyal tesis sorunumuz ortadan kalkacaktır.

Yapılan bu yurt için Belediyemiz 10 bin metrekare arsa bağışladı. Belediyemiz ile Kredi Yurtlar Kurumu arasındaki sıcak ilişki nedeniyle Huzurevi olarak yapımına başladığımız ve hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla kaba inşaatı tamamlanmış olan bina da kız yurdu olması için Kredi Yurtlar Kurumuna bağışlandı. Bu iki güzel proje de ilçemize hayırlı ve uğurlu olsun. “ dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.