Keçiborlu’ya Spor Tesisi Müjdesi

Keçiborlu’da özellikle öğrencilerin büyük sıkıntı yaşamasına neden olan Halı Saha ve spor tesisi yokluğu belediyenin girişimleri ile sıkıntı olmaktan çıkıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Nisan 2013 16:24
Keçiborlu’ya Spor Tesisi Müjdesi


Yap-İşler-Devret modeli ile ilçeye kazandırılan halı saha’nın temeli atıldı. 40 gün sonra sahada top oynanmaya başlayacak.

Keçiborlu’da özellikle öğrencilerin sıkıntı yaşamasına neden olan Halı Saha ve spor tesisi
eksikliği Keçiborlu Belediye Başkanı Turgut Soykan’ın girişimleri ile aşılıyor. İlçede 500 metrekare alana yapılacak olan halı sahanın temel atma töreni dün gerçekleştirildi.

Belediye Başkanı Turgut Soykan, İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz, İlçe Jandarma Komutanı, İlçe Emniyet Amiri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı törende konuşan Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Keçiborlumuz bugün güzel bir esere daha kavuşuyor. Belediyemizin olanakları, geliri ve bütçesi el vermediği için genelde ihtiyaçlarımızı, devlet dairelerimizden yardım alarak yapıyoruz” dedi.

Soykan, ilçeye yapılacak olan inşaatların da yap işlet devret modeli ile yapıldığını hatırlatarak “Bu modeldeki amacımız öncelikle vatandaşlarımızın ihtiyacıdır. Şimdi Keçiborlu’da özellikle öğrenci arkadaşlarımız Halı Saha’nın eksikliğini ciddi bir sorun olarak yaşıyorlardı. Sadece öğrenciler değil, Keçiborlu halkı bu konuda sıkıntı yaşıyor. Şimdi 2 bin 500 vatandaşımız bu durumdan etkileniyorsa, böyle bir organizasyona ihtiyaç varsa ve bizim bütçemiz, gücümüz bu duruma el vermiyorsa; bunu bir şekilde Yap-işlet-devret modeli ile yapıyoruz. İhtiyacı gidermeye yönelik bir adım atıyoruz” ifadelerini kullandı.

Eski halı sahanın yaklaşık 100 bin TL gibi bir masrafa ihtiyacı olduğunu dile getiren Başkan Soykan, “O halı sahamızı kendi olanaklarımızla çalışır hale getirmemiz mümkün değil. O nedenle biz de ihaleye çıktık ve yap-işlet-devlet modeli ile şirketimize bu ihaleyi verdik. Yapacağımız bu tesis ile artık gençlerimiz diğer ilçelere gitmek zorunda kalmayacak. Hatta diğer ilçelerden buraya gelecekler” dedi.

Belediye Başkanı Turgut Soykan, “Yapacağımız tesis 500 metre karelik alana inşa edilecek. 40 gün içerisinde ilk aşama bitecek ve maçlar oynanmaya başlayacak.Kısa bir süre içerisinde de bütün binalar tamamlanacak ve halkımızın hizmetine açılacak. Bütün halkımıza hayırlı olsun diliyorum ve teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

İlçe Kaymakamı Vedat Yılmaz’da yaptığı konuşmada “İlçemizde ihtiyaç hissedilen tesislerden birisi daha yapılıyor. İnşallah önümüzdeki dönemde güzel bir sahada spor zevki süreceğiz. Temennim o ki, Keçiborlu’da önümüzdeki dönemlerde iyi sporcular yetişir. Mesela Fenerbahçe bünyesinde Ispartalı bir delikanlımız var. İnşallah büyük kulüplerde milli takımlarda Keçiborlulu sporcular da yetişsin” dedi.

İhaleyi alan tesisin yapımına başlayan MNG Şirketi yetkilileri de şirket olarak bu çalışmadan duydukları mutluluğu dile getirerek “Keçiborlu’ya hayırlı olsun” dedi.
Konuşmaların ardından dualar okunarak kurban kesimi yapıldı ve törene katılan vatandaşlara helva dağıtıldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.