Kelle Gitse De Eğilmem

Kelle Gitse De Eğilmem

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Şubat 2015 14:25
Kelle Gitse De Eğilmem

Isparta Kanal 32 Televizyonu’nda yayınlanan ve İsmail Altunbaş’ın hazırlayıp sunduğu programda Eğirdir Belediye Başkanı Ömer Şengöl, merak edilen konulara açıklık getirdi.

Başkan Şengöl’ün, Atatürk’ün çocukken bir oyun sırasında “eğilmem” dediğini hatırlatan, “Bu güne kadar dik durdum, eğilmedim. Bu saatten sonrada eğilmem. Kelle gitse de eğilmem” ifadesi dikkat çekti.

ÇEVRE CEZASI
Başkan Şengöl, “ Kurt derenin yukarısında su içiyor, kuzu ise aşağıda. Kurt yukardan bağırıyor, ey kuzu suyu bulandırma!..” Bu ceza da aynı formülde. Kurt yukarda, Ömer Şengöl kuzu aşağıda… Şengöl, yasalarca verilen işleri yapıyor. Bu anlamda Çevre İl Müdürlüğü eşittir Ömer Şengöl düşmanlığı. Her şeyi tükenmiş bir belediye aldım. Öyle mazotu sokağa atacak, gölü dolduracak kadar falan param. Ben sefilleri oynuyorum. Buna rağmen Belediye’nin haklarını ve menfaatlerini koruyarak hemşehrilerime hizmet veremeye çalışıyorum. Akıl sağlığım yerimde, okuduğumu anlıyorum, cezaları da biliyorum. Bu bilinçteyken gölü neden doldurayım? Yeşil alandan başka bir şey yapılmayan bir yer burası. Maalesef yukardan gelen ulu emirlere uyarak bizi linç etmeye çalıştılar.
2002 yılında Eğirdir’de duble yol yapacağım diye işe başlayan karayolları şantiye olarak sözü edilen yeri kullandı. Bizim doldurduğumuz iddiasında bulunan yeri karayollarının işi verdiği müteahhit doldurdu. Ceza kesenler veya işin gerçeğini bilmeyen basın gitsin müteahhitin yol yapacağım diye ne yapmış bir baksınlar.

Biz bu ara bisiklet yolu yapımına başladık.. Can Ada’dan balık havuzlarına kadar Rüya Park dediğimiz alana kadar bisiklet yolunun alt yapısını yapmaya başladık. Ayrıca burası Belediyemize ait tapulu alanımız. Daha önceki dönemde söz konusu alanının biraz ilerisinde 9 havuz balık üretim tesisleri kapatıldı, çöplerle dolduruldu, çöp olayını Mısır’daki sağır sultan duydu, Isparta’daki Çevre İl Müdürlüğü duymadı; göl kenarı çöple doldurulduğu halde kuruş ceza yok; hiçbir şey yok!.. Karayolları yol yapacağım diye müteahhit dağlar kadar hafriyat dolduruyor çevre müdürlüğünün haberi yok. Mermer ocaklarından temin ettikleri kayalarla, harfiyatlarla dolduruyor çevrenin haberi yok. Geçmiş dönemde, düzmece rapor yaptılar. Çöple dolan göl kenarı balık havuzlarını, poyraz rüzgarı göldeki kabak, naylon poşet, çöpleri getirmiş o alana doldurmuş, dediler. Buna kargalar güldü. Bunların dışında göl dalgaları kıyıları yiyor, toprağı alıp götürüyor, kıyı malzemeleri göle gidiyor. Belediyenin dışında tedbir alan yok. İl Çevre Müdürlüğ’nün hiç haberi yok. Karayolları müteahhidinin bozduğu yerleri biz düzeltiyoruz. Tahribatta kaybolan arsanın yarısını hâlâ kurtarmadık.

Elimizdeki projeyi ben kendim yapmadım, tapuyu da ne sen ne de ben vermedim. Devletin tapu kadastro sorumlusunun yaptığı plan proje bu. Ceza, şahıslara 170 lira küsür, kamu kurumu olunca 3 katı, belediyeye 527 lira küsür cezayı yazdılar.Ayrıca Isparta’dailk olan arıtma tesisimize de 10 bin TL yazdılar, vur abalıya… Suçumuz,Isparta’da ilk ve tek olan arıtma tesisi kurmak.

Halk beni seçmiş. Geçmişte 3 defa seçilmişim. Birinde aday olmamışım; birinde iktidar partisinin yani AKP’nin adayı seçilmiş. Bu seçimlerde AKP, seçilmiş kendi başkanının üstünü çizmiş yeni adayla seçime girmiş. Onların ifadeleriyle yaşlı, elini kolunu bağlayacağız deyip bağlayamadıkları adam olarak çıkmışım seçim meydanına. Vatandaşın gönlünü etmişim ve seçilmişim.

Eğirdir’in 17 bin 500 nüfusu var. Günlük 32-33 ton çöp topluyoruz. Diğer ilçelerle bir kıyaslasın Çevre il Müdürlüğü!.. Diğer ilçelerde bu kadar çöp çıkıyor mu? Çıkıyorsa bizim gibi Isparta çöp deponi alanına götürüyorlar mı? Maalesef Sezar’ın hakkı Sezar’a değil. Bir muhalefet partisi sen mi varsın, evet belki benim dilim sivri!.. İsparta İl Çevre Müdürlüğü’nün biz3e ketiği 527 TL cezayı durdurmak için mahkemeye müracaat ettik ve mahkeme yürütmeyi durdurma karar verdi. Çevreye gerekli cevabı yazdık, mahkemeye de cezanın kaldırılması için gerekli belgeleri vereceğiz. Sonrasında da bakacağız, göreceğiz.

SİRKECİ PROJESİ
5 yıllık nadas dönemimde kendim aday olmak için değil, bizim görüşümüzde bizden bir arkadaşımız aday olursa ona zevkle yardımcı olmak niyetiyle hazırlandım. Eğirdir’i seviyoruz, bedeline fazlasıyla katlanmışız ama Eğirdir davul, Ankara davulcu; tokmak Ankara’nın elinde. Olmaz öyle iş!.. Çevre İl Müdürlüğü adil ve kılı kırk yararak çalışmıyor. Göreve geleli 11 ay oldu. Hükümet Meydanı dediğimiz alana yakın olan ve Sirkeci dediğimiz alanda yeni bir proje geliştirdik. Mimarlarla çalışmalarımız sürdü ve projesini yaptırdık. 1960 yılındaki yangında bu alanda bazılarının evleri yanmış, sonuçta bir çok yeri belediye kamulaştırmış bazılarını da zoraki kamulaştırarak bedel ödemiş ama iki ailenin yeri kalmış. Cuma günü onları da tamamladık. 3,5 m2 sadece adı olan bir şahsa ait yer var. Bugün yarın kültür kuruluna müracaat edeceğiz, çalışmalara başlayacağız. Bana göre kurula da takılmaz.

AĞAÇ KATLİAMI
Ağaçla ilgili, bir bardak suda fırtına koparmaya çalıştılar. Yeni Mahallemizdeki belediyemiz arsasındaki ağaçları aldık taşıdık, yüzde yüzü tutmayabilir ama bir kısmı kurtarılır. Fırtına koparılan bu ağaçları kim dikmiş? Yine Ömer Şengöl dikmiş. Geçen dönemde aynı yerden yüzlerce ağaç kesilmiş kimseden tık yok. Mezarlık önündeki çınar ağaçları, çam ağaçları kesilmiş, tık yok; karayolları yol yapacak diye ağaç kesmiş, tık yok!.. CLK Elektrik, Belediyenin rekreasyon alanından 80 ağaç kesti yine tık yok!.. Belediyenin binaının önündeki çam ağaçlar kesildi, tık yok!.. Bu ağaçlar kesilirken şimdi bir bardak suda fırtına koparan neredeydi? Neredeydi Eğirdirli, nerdeydi Ayşe abla, Fatma teyze, Ahmet dayı Hüseyin amca, maalesef tık yok!.. Fakat Ömer Şengöl üç beş ağacın yerini değiştirdiği için fırtınalar koparılıyor!..

YENİ ARAÇLARIN ALIMI
Biz yeni araçlar aldık diye olumsuz söylentiler dolaştı. Belediyenin her şeyi bitmiş, her şey koltuk değneğinde. 3 gündür kamyonlarımız Isparta’da yatıyor. Kamyonların hem vizesi yok hem arızalı. Aleti, edevatı yenileyeceğiz ki, daha hızlı daha güzel daha iyi hizmet yapacağız. Bu araçlar ne olacak denildiydi?

Bir de parası olmayan belediye bu araçları nasıl alıyor, diyenler oldu.Ömer Şengöl kefil oluyor, şirketin müdürü var kefil oluyor hanımları kefil oluyor, banka kredi veriyor, araçlar geliyor. Böyle bir kefilliği bizden başka kim yaptı veye kim yapabilir? Onlara kalsa, Türkiye çağ atladı diyorlar bana göre çay bile atlayamadı. Eğirdirli saf değil, bir iki defa ayağı kaydı, yanlış seçim yaptı cezasını çekti. Dolayısıyla hakkımı tekrar teslim ettiler. Eğirdir’de bir yere geleceksen, eşinle dostunla, partinle veya kendin bir şeyler getirmelisin, hizmet etmelisin. Sonra bu göreve talip olmalısın!..

Otobüsleri aldık, bugün yarın tekrar yenilerini alacağız. Isparta çöp deponi alanına her gün 30 ton çöp getiriyoruz. Bu işi 4 kamyonla yapıyoruz.. 4 kamyonun yapacağını bir kamyonla bir tırla çözmek için yeni bir araç alacağım. Dört kamyona sarf edeceğim paranın dörtte birine çöp nakil işini halledeceğim.Dört kamyon demek dört şoför, dört depo mazot, dört masraf demektir. 4 masraf yerine 1 masraf yağacağız. Hesabı yapıyorum kılı kırk yapıyorum. Onlara göre sıkıntı burada, hesap yapamamakta, bana göre refah.

GÖKTAŞA KANALİZASYON
İller bankası çalışmaları tamamladı, projeleri hazırlandı ihale aşamasında. Terfi yöntemiyle Göktaş mahallemizin kanalizasyonunu yapacağız.

PINAR PAZAR KOOPERATİFİ TAPULARI
Seçim vaadi olarak 12 Nisan günü hava iyi olursa tapu teslim töreni yapılacak demişiz. Boyacı küpü olmuyor. İşin ucu Ömer Şengölün elinde değil. Ben tapulaştırmışım, kimsenin bir kuruş borcu yok; kıl, tüy, yün bahanesiyle yazıyı yazmıyorlar. Biz yazıyı yazdık; sanırsam tapu müdürü de çekiniyordur, mal müdürü de çekiniyordur, bu azgın siyasilerden. Burada inşaatlar yapılana kadar Eğidir’de maliye teşkilatı yok muydu? İskan ruhsatını almışlar 4 defa ruhsat yenilenmiş, Pınarpazarı evlerinde sulama arığı vardı, hazine arazisidir diye bahane arıyorlar. Mahkeme kazanıldı, işleri rayında. Ayrıca değişik insanlar Pınarpazarı evlerinde usulsüzlükler oldu, malı yok yüz kişi götürmüş, yok evler 400’den 480’e çıkmış, ara evler ne oldu, diyenler eksik olmadı. Niye şimdiye değin kimse şikayetçi değil, bunlar seçim sırasında iftiralarla dolu şişirilmiş balonlar.

EĞİRDİR’DE ULUSLARARASI TRİATLON
Belediye kanundaki gençler ve spor ile ilgili her şeye önem veriyorum. Benden önceki arkadaş başlatmış, ben devam ettirdim, Nuri Bey öyle ya da böyle çıtayı düşürmüş, Eğirdir’de spor yok olmuş. Geçen yıl ulusal bazda triatlon yaptık. Bizim triatlon camiası Eğirdir, Türkiye ve Avrupa’nın göz bebeğidir. Alanya bunu iyi duysun!.. Dünya kupası Alanya’da yapılıyor. 2-3 yıla Dünya Kupasını ellerinden alabiliriz!.. Allah bize bu güzelliği verirken Triatlon işi de burada yapılır demiş. Yol, su, hava, her şey çok uygun. Bisiklet, koşu ve yüzmeyle ilgili her şey hazır. 14-15 Ağustos müzik ve spor şölenini Canada’da yapacağız.

RÜYA PARK NE ZAMAN AÇILACAK?
Rüya Park geçtiğimiz 5 yıl boyunca katledildi, ağaçlar bile sulanmamış, tesisler rezil olmuş. Bazı tadilatlar yapıyoruz. 15-16 Mayısta inşallah Bölge Binicilik Federasyonu’yla ortak bir binicilik tesisleri açacağız aynı alanda. Binicilerimiz orada gelip yarışma yapacak. Bizde o gün değerli hemşeherilerimizi oraya davet edip açacağız. Her pazar spor aktiviteleri yapılacak. Eğlenceyle birleşik, halat çekme, çuvalla gezme, yoğurt yeme gibi etkinlikler olacak. Halkımızın o özlemini gidereceğiz.

ELMA TANITIMI
Elmanın tanıtımı ile ilgili en az 11 ayda 11 fuara katıldık. Elmayı ve elma ürünlerini tanıttık. Bazı birikimlerimiz oldu. Elmayla ilgili çorba, yemek, tatlı, turşu sirke aklınıza ne geliyorsa, bunları yapıp Halil Üstün parkında 24 saat açık bir kafeyle hizmet vereceğiz. Yine, bundan sonra da fuarlara gidip elmamızı tanıtmaya devam edeceğiz.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum