Kendi Adını Kaldırttı

Kendi Adını Kaldırttı

Yayınlanma:
Güncelleme: 10 Mayıs 2016 18:28
Kendi Adını Kaldırttı

Isparta Barosu Hizmet binasına, Baro yönetim kurulu kararı ile Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu adı verilmişti. Açılış öncesi Isparta Baro Başkanı ile görüşen Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu binaya kendi adının verilmesinden onur duyduğunu söyleyerek, kendi adı yerine Isparta Barosunun kurucusu Güngör Çakmakçı’nın adının verilmesini istedi. Feyzioğlu’nun isteği üzerine Baro Hizmet binasının adı Av. Güngör Çakmakçı Hizmet Binası olarak değiştirildi.

Isparta Barosunun hizmet binası Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ve 42 baro başkanının katılımı ile açıldı. Baro hizmet binasının açılışında konuşan Isparta Barosu Başkanı Gökmen Gökmenoğlu “Isparta Barosu 1958 yılında kuruldu. Bugün ilk hizmet binamızın sahibi oluyoruz. Türkiye’nin dört bir tarafından baro başkanlarımız bugün bizi yalnız bırakmadılar buradalar. Binamız için bize destek veren Belediye Başkanımız başta olmak üzere herkese çok teşekkür ediyoruz. Binamız bitti, içerisi döşendi. Biz birlik başkanımıza bir ahde vefa gösterisi olarak bu hizmet binasına adını vermek istedik. Kendisine bu isteğimizi ilettik kabul etmedi. Ama biz emri vaki yapıp Isparta Barosu olarak yönetim Kurulu kararı alarak bu kararı gönderdik” dedi.

GÜNGÖR ÇAKMAKÇI’NIN ADI VERİLDİ
Türkiye Barolar Birliği Başkanı Prof. Dr. Metin Feyzioğlu’nun talebi ile baro hizmet binasının adının değiştirildiğini belirten Gökmenoğlu “Birlik başkanımız ‘beni çok onure ettiniz’ dedi. Fakat dün akşam bize bir istirhamını iletti. “Ben daha yoluma devam ediyorum. Gencim, yeniden birlik başkanı adayıyım. Yüzden içinizden birinin adını verin dedi. O avukat Güngör Çakmakçı olsun. Belki baro başkanı olmamış olabilir ama kurucunuz. Dosyayı Denizli barosundan zorlayarak alıp getiren kişidir” dedi. Tabiî ki biz bu isteği kıramazdık. Her ne kadar girişimizde Avukat Prof. Dr. Metin Feyzioğlu ibaresi yer alıyorsa da bugünden itibaren hizmet binamızın ismi Güngör Çakmakçı Hizmet binası olmuştur. Evet, Güngör ağabeyin bu inşaatın her tuğlasında emeği var. Hatta son temizliği yapılırken dahi beraberdik. O yüzden gerçekten hak etti” diye konuştu.

KONFERANS SALONUNA FATMA SEVÜK’ÜN ADI VERİLDİ
Bora hizmet binasındaki konferans salonuna da görev şehidi Av. Fatma Sevük’ün adının verildiğini ifade eden Gökmenoğlu “Baro binamız içinde en üst katta bir konferans salonumuz var. O konferans salonumuzu da binamızın inşaatını yapan firma üstlendi ve hazırladı. Bu binayı Türkiye Barolar Birliği 2 milyon 115 bin TL’ye aldı ve başka bir rakamda harcanmadı. Binanın inşaatını aşağıdaki kafeteryamız karşılığında yaptırdık. Binanın içindeki iğneden ipliğe, çatısından perdelerine kadar ilgili firma üstlendi. Kendilerine çok teşekkür ediyorum. Buda Türkiye Barolar Birliğine ve bize bir artı sağladı. 220 kişilik konferans salonumuza da ayrı bir isim vermeyi düşündük. Bu noktada Fatma Sevük ablamızı unutamazdık. Fatma ablamız yıllar evvel avukatlık mesleğini icra ederken kaybettiğimiz bir görev şehidimiz. Aldığımız yönetim kurulu kararı ile Fatma Ablamızın ismini de konferans salonumuza verdik. Isparta’mıza ve baromuza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

BU MİLLET KOPUŞ İSTEMİYOR
Baro Başkanı Gökmenoğlu’nun ardından Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu da kısa bir konuşma yaptı. Feyzioğlu konuşmasında şunlara yer verdi. “Avukat Güngör Çakmakçı Isparta Barosu Hizmet binasının açılışına hoş geldiniz. Bugün gerçekten bu tesisi sizlerle birlikte açmak büyük bir onur. Bugün kaldığım otelde camı açtığımda Isparta Barosu hizmet binasının manzarası ile uyandım. Böyle bir tesisi Isparta’ya yapmamıza vesile olduğu için Gökmen başkanıma teşekkür ediyorum. Türkiye’nin duygusal olarak fay hatlarından bölündüğü, aynı masa etrafında, aynı cümlelerle, aynı şeyleri anlamamaya başladığımız, acılarımıza üzülüp üzülmemeye karar verirken kimin kime ne yaptığını sorguladığımız, buna göre mazlumun yanında yer alıp almamaya karar verdiğimiz bir dönemdeyiz. Gerçektende duygusal bir kopuşun tam ortasındayız. Oysa bu millet bir kopuş istemiyor.

SİYASETİN PROFESYONELLERİ FAY HATLARINI DERİNLEŞTİRİYOR
Vatandaşımız adliye binasının önünden geçerken keşke bu binada yüzde yüz adalet dağıtıldığından emin olsam diyor. Hastanenin önünden geçerken keşke burada şifa dağıtılsa, okulun önünden geçerken keşke burada iyi bir eğitim verilse diye düşünüyor. Vatandaşların bu en saf taleplerine siyasetin profesyonelleri bir takım kıyafetler giydirip, o talepleri oraya buraya çekmek için ve tabanlarını toplayabilmek için fay hatlarını kırıp derinleştiriyor. Bu siyaset adına belli dönemde mazur görülebilir. Ancak iç ve dış güvenliğin tarihin en kritik olduğu dönemde gün bölmek parçalamak değil, kucaklaştırmak günüdür. Türkiye’nin bugün en çok ihtiyacı olan lisanı konuşuyoruz. Tüm yargı camiası ile biz bu ülkenin ihtiyaç duyduğu birleştirici paydayı taşıyoruz. Biz bizi millet yapan değerleri yeniden keşfetmeli ve yeniden kucaklaşmalıyız. Bize dünün yanlışlarını mazeret olarak gösterenlere şunu söylemek istiyorum. Biz o yanlışların hiçbirinden sorumlu değiliz. Dünün doğrusundan da yanlışından da ders almaya her zaman varız.

ZİRAAT ODASININ MI GÖREVİ?
Türkiye’nin çeşitli illerinden baro başkanlarının da katıldığı açılışta konuşan Feyzioğlu, “Hukukun üstünlüğünü sağlanması Türkiye’de avukat hakim savcı ve tüm vatandaşların ortak sorunudur. Biz Barolar Birliği olarak hukukun üstünlüğü mücadelesini hayata geçirirken bize dönüp meslek sorunlarıyla ilgilen diyenlere hukukun üstünlüğünün sağlanması, keyfiliğin önlenmesi, siyasetin hukuka müdahalesine son verilmesi hukukun da siyaseti yarın yeniden şekillendirme çabasına girmeyeceği sistemin kurulması bizim meslek sorunumuz değil de Ziraat Odası’nın mı meslek sorunudur?” diye sordu.

ÖKSÜZ KALDIM
Isparta bir büyüğümü anmazsam olmaz. Bana gerçekten çok büyük desteği olmuş, çağırdığında koşup gittiğim, talimat gibi zihnime kazıdığım ve öldüğünde de öksüz kaldığım Süleyman Demirel’i rahmetle, minnetle ve şükranla anmayı bir borç biliyorum. İsterdim ki bu binayı onun sağlığında açabilseydim. Gelir miydi, gelmez miydi bilmiyorum ama koşar müjdesini verirdik.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.