Kendi Elektriğini Üretiyor

Isparta Belediyesi Sıvı Atık Arıtma Tesisi kendi elektriğini kendisi üretir hale geldi. Kurulan tesisle ayda yaklaşık 55 bin TL kazanç sağlanmış olacak. Başkan Günaydın, “Üreterek kazanmaya devam edeceğiz” mesajı verdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Temmuz 2013 16:44
Kendi Elektriğini Üretiyor

Isparta Belediyesi sıvı atık arıtma tesisi artık kendi elektriğini üretmeye başladı. Hatırlanacağı üzere geçtiğimiz ay ihalesi yapılmış ve montaj çalışmalarına başlanmıştı. Montaj çalışması sona eren ünite aybaşından itibaren faaliyete geçti. Artık tesis kendi enerjisini kendi üretir hale geldi.
Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, hem üniteyi hem de sıvı atık arıtma tesisindeki çalışmaları yerinde takip etmek için önceki gün arazide incelemelerde bulundu. İnceleme esnasında da yetkililerden çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Günaydın inceleme sonrasında basına yaptığı açıklamasında, “Arıtma tesisimizin elektrik üretimini kendisi üretmesi için bir çalışma başlatmıştık. Bu çalışmamız bugün sonuç verdi. Ünitemiz 240 KW’lık elektrik üretimi gerçekleştiriyoruz. 140 KW’lık elektriği de şehir şebekesinden alıyoruz. Ürettiğimiz bu elektrikle her ay 45 ile 55 bin lira arasında bir kazanç sağlamış oluyoruz. Bu kazancımızla yaptığımız tesis iki yıl içerisinde kendisini amorti etmiş olacak. Tesisimiz hiç arıza yapmadan en az 16 yıl hizmet vermesini planlıyoruz. Ayrıca Arıtma tesisimizi de iyi bir şekilde çalışıyoruz. Gördüğüm kadarı ile tesisimizdeki kontrol her an yapılması gerekmektedir. Buradaki ekiplerimize yaptığı çalışmalarda daha titiz davranmalarını talep ettim” dedi.

Günaydın çevrecilik açısından hassas bir yer olduğunu bu yüzden de sıvı atık arıtma tesisine sık sık incelemede bulunmak için geleceğini ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.