Kendi Ölüm İlanını Neden Anons Ettirdi?

Yalvaç ilçesinde bir süre önce boşanan anne ve babasını barıştırmaya karar veren 17 yaşındaki Merve Sarıoğlu, kendi ölüm ilanını belediye hoparlöründen anons ettirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Eylül 2011 16:22
Kendi Ölüm İlanını Neden Anons Ettirdi?

Yalvaç'ta anne ve babası 13 yıl önce ayrı yaşamaya başlayan, 2 yıl önce de resmi olarak boşanan 17 yaşındaki lise öğrencisi Merve Sarıoğlu, annesi Fadime Durukan ve 4 kardeşiyle birlikte dedesinin evinde yaşamaya başladı. Anne ve babasını biraraya getirmek isteyen, ancak başarılı olamayan Sarıoğlu, ne kadar yalvarsa da, ebeveynlerini ikna etmeyi başaramadı.

Sarıoğlu, anne ve babasını yeniden evlenmeye ikna etmek için yaptığı son görüşmeden de olumsuz yanıt alınca, sinirlenerek evden çıktı. Yolda yürürken belediye ilan memurluğundan vefat anonsu yapılması, Merve'nin aklına inanılmaz bir fikir getirdi.

Doğruca belediyeye giderek ilan memurluğunun kapısını çalan Merve Sarıoğlu, yaşadıklarını Aamuhabirine şöyle anlattı:

"Görevli memura 'Bir vefat ilanım var' dedim. Beni küçük görünce, 'Vefat eden arkadaşın mı?' diye sordu. Yanında oturan öğretmenim olunca, 'Evet' dedim. Adını sordu, ben de 'Kağıt verin yazayım' dedim. Aldığım kağıda 'Eski Mahalle'den Kazım Sarıoğlu'nun kızı Merve Sarıoğlu vefat etmiştir. Cenazesi ikindi namazından sonra Eski Mahalle'den kaldırılacaktır' şeklinde ilan metnini yazdım. İlanı veren kişi olarak da ablamın telefon numarasını verdim ve oradan uzaklaştım. Eve doğru ilerlerken ilan belediyeden okundu. Tüm ilçede anons sistemi olunca, herkes duydu. "

Yaptığı hareketin doğru olmadığını bildiğini, ancak çaresiz kaldığını belirten Sarıoğlu, ilanı duyarak evlerine gelen babasının olayı öğrenince çok şaşırdığını anlattı. Sonuçta annesi ve babasını barıştırmayı başardığını belirten Merve Sarıoğlu, şöyle devam etti:

"Buradan tüm anne ve babalara seslenmek istiyorum: Bahaneniz ne olursa olsun çocuklarınızı düşünerek lütfen ayrılmayın. Sizlere bir şey olmuyor, ama biz çocuklar çok kötü duruma düşüyoruz. Annemle babamın 13 yıl aradan sonra yeniden bir araya gelmesinden mutluyum. Şimdi yeniden evlenecek ve nikah masasına oturacaklar. Biz de buna tanıklık edeceğiz. Yine de benim denediğimi kimsenin yapmasını tavsiye etmiyorum. "

-"DUYDUN MU MERVE ÖLMÜŞ"-

Eşinden 2 yıl önce boşanan, ancak 1998 yılından bu yana ayrı yaşayan 51 yaşındaki baba Kazım Sarıoğlu da, kızının "sözde ölümü" haber verildiğinde büyük şok yaşadığını söyledi.

Sarıoğlu, haberi aldığı anı şöyle anlattı:

"Ablamların evine kahvaltıya davet edilmiştim. Babam sofradan erken kalkıp balkona çıktı. Bir süre sonra ağlayarak içeri girdi. 'Oğlum duydun mu Merve ölmüş' deyince dünya başıma yıkıldı. Merve, bir saate yakın 'Annemle birleşeceksin' diye beni ikna etmeye çalışmış, ancak kabul ettirememişti. Dedim ki, 'Bu çocuk intihar etti'. Koşarak evlerine gittim. Ortalıkta kimse görünmüyordu, cenaze evini andıran durum yoktu. Derken duyan tüm akrabalarımız evin önüne yığıldık. İçlerinden bazıları eve çıkınca durum anlaşıldı. Allah'a şükür çocuğum yaşıyordu ve bunu kendisi yapmıştı. "

Yaptığı hareket yüzünden Merve'ye kızmadığını, aksine hemen anne Fadime Durukan'ı aradığını beliren Kazım Sarıoğlu, "Hemen annesini alarak nikah işlemleri için il merkezine hareket ettik. O günden bu yana hepimiz birarada yaşıyoruz. Anne babalara bizim durumumuz ders olsun, çocuğumuz bize iyi bir ders verdi" dedi.

48 yaşındaki anne Fadime Durukan da, çocuklarının mutluluğu için eski eşiyle yeniden evlenmeye razı olduğunu söyledi.

-ANONS İÇİN ARTIK DEFİN RUHSATI İSTENİYOR-

Merve Sarıoğlu'nun kendi ölüm ilanını anons ettirmesi, Yalvaç Belediyesi'ni bu konuda önlem almaya itti.

Yalvaç Belediye Başkanı Tekin Bayram, ilan memurluğunun bundan sonra defin ruhsatını görmeden vefat ilanı anons etmesini yasakladı. Genç kızın yaptığının suç olduğuna işaret eden Başkan Bayram, "Anne ve babasını birleştirmek niyetiyle yaptığı için affettik, hakkında suç duyurusunda bulunmayacağız" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum