Kendi Robotlarını Kendileri Yaptılar

“Kendi Robotunu Kendin Yap 5” projesi kapsamında çocuk evlerinde kalan öğrencilerin yaptıkları robotlar IYAŞ Alışveriş Merkezinde görücüye çıktı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Aralık 2014 11:33
Kendi Robotlarını Kendileri Yaptılar

Robotik Eğitim Derneği ve Isparta Ticaret ve Sanayi Odasının desteğiyle, Isparta Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi bünyesin de Süleyman Demirel Üniversitesi Teknoloji Kulübü tarafından hayata geçirilen “Kendi Robotunu Kendin Yap 5” projesi kapsamında çocuk evlerinde kalan öğrencilerin yaptıkları robotlar IYAŞ Alışveriş Merkezinde görücüye çıktı.

Isparta Gençlik Merkezi’nde çalışmaları yapılan projede Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Isparta İl Müdürlüğü bünyesindeki 6 çocuk evinde bulunan çocuklara, Robotik ve Eğitim Derneği üyesi eğitimciler tarafından temel elektronik ve robotik dersleri verildi ve çocuklar teorinin yanı sıra uygulamalı robot eğitimi alma fırsatı buldu.

Proje kapsamında verilen eğitimde, çocuklar kendi yaptıkları robotlarla yarışmaya katılmaları sağlandı. Çocuklara kendilerine ait tasarımlarla çizgi izleyen robot yapımı öğretildi. 4 gün süren eğitim sonunda IYAŞ Park AVM’ de düzenlenen yarışma Isparta halkı tarafından yoğun bir ilgiyle izlendi. Yarışma sonunda en iyi robotu yapan çocuklar ve katılan tüm çocuklara plaket ve ödülleri takdim edildi.

 

Gerçekleştirilen projeden duyduğu mutluluğu dile getiren Isparta Ticaret ve Sanayi Odası başkanı Şükrü Başdeğirmen ise; “Ülkemizde ki ihracat ürünlerimizin fiyat değeri diğer ülkelere göre çok düşük bir değerde ancak üniversitelerimize, ar-ge şirketlerine ve teknokentlere baktığımız zaman buralarda üretilen ürünlerin satış değerleri hemen 4-5 misline çıkmakta. Bu bizim ülkemizin gelişmesi için çok önemli bir etken. Bu nedenle ihracat değerlerini arttıran önemli ürünleri üretebilmemiz için teknolojiye eğilmemiz lazım. Eğer ki bu çocuklarımızdan 2 tanesi bile geleceğinde ufkunu açıp bu tür çalışmalara eğilmesi bizim için çok büyük bir kazançtır. “ dedi.

Projenin mimarı Teknoloji Kulübü ve “Robotik ve Eğitim Derneği” Başkanı Ferdi Alakuş da “Arkadaşlarımızın gözünde ki ışığı görmek, onların mutluluğunu görmek bize çok çok iyi geldi. Biz mühendislik öğrencisiyiz ve toplumdan kopuk değil; toplumun sorunlarına değinen mühendislik öğrencileri olmak istiyoruz. Bu aşamada çocuk evlerini önemsiyoruz. Bu projeyle çocuk evlerinde ki 36 çocuğumuza yardımcı olabildik.” diye konuştu.

Çocuk Evleri Koordinasyon Merkezi Müdürü Ömer Armağan; “Çocuk evlerimizde kalan 155 çocuğumuz var. Bunlardan 36 çocuğumuz bu faaliyete katıldı. 2 hafta süren bu robot eğitiminde çocuklarımız son derece mutlu oldular. İleri ki dönemde ki oluşabilecek ufuklarına yeni fikirler kattılar. İleride mühendis olmak isteyen çocuklarımız çıktı. Çocuklara bu eğitimleri veren Teknoloji Kulübü’nde ki abilerine teşekkür ediyoruz.” dedi.

Gençlik Merkezi Müdürü Mehmet Yolcu; Bu tarz projelerin içine çocuklarımızı daha çok katmamızın iyi olacağından bahsederek bu tarz projelerin devam edeceğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.