Kendinizi Denek Olarak Kullandırmayın

Davraz Yaşam Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Birsel Kavak, yaz aylarında fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere hayati uyarılarda bulundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Haziran 2014 16:56
Kendinizi Denek Olarak  Kullandırmayın

Yaz mevsiminin gelmesi ile fazla kilolarından kurtulmak isteyenlerin ilk durağı olan internet sitelerindeki zayıflama haplarının sağlığa fazlasıyla zararlı olduğunu savunan Isparta Davraz Yaşam Hastanesi'nden Uzman Diyetisyen Birsel Kavak, “İnternet sitelerinden temin edilen ilaçlar sağlığı tamamen olumsuz yönde etkiliyor” dedi.

Diyetisyene gelmeyerek sadece internetten edindiği ilaçlar ile zayıflamaya çalışanların bu girişimlerinin tamamen yanlış olduğunu belirten Uzman Diyetisyen Birsel Kavak, “ Diyetisyene gelmeyenlere önerim bitkisel ilaçlar ya da internet sitelerinden sipariş ettiği ilaçları kullanmalarını tavsiye etmiyorum. Çok uzun araştırmalar yapılmadan piyasaya sürüldüğü için doktor tavsiyesinde dahi olsa birkaç yıl sonra ölümcül hastalıklara neden olabiliyor. Sonrada piyasadan toplatılıyor ama bir anlamı da kalmıyor” dedi.

KENDİNİZİ DENEK OLARAK KULLANDIRMAYIN
Kavak “Gelişmiş ülkelere örnek vererek, Amerika gibi gelişmiş bir ülke konumundayken neden obezite oranı yüksek ve bu ilaçlar faydalı ise neden ilk olarak Türkiye’de kullanılıyor. İlaç tedavisi kadar kolay ve basit olsaydı zayıflama ilk olarak Amerika kullanırdı. Zayıflama işinin profesyonel yardım alarak yapılması taraftarıyım çünkü tamamen kişisel bir durumdur ve kişisel olması nedeniyle de farklı uygulamalar yapılması gerekiyor. Kulaktan dolma bilgilerle yapılmaması gerekiyor diyetin” şeklinde konuştu.

YEMEK DÜZENİNE DİKKAT ETMESİ LAZIM
Kavak sözlerine şu şekilde devam etti. “Profesyonel bir yardım almayacaksa eğer yapılacak en güzel diyet su tüketimini artırmakla başlar. Hareketliliği artırmak, yürüyüşler yapmak, yemesini düzenlmesi gerekiyor. Bir hafta boyunca yediklerini içtikleri yazmak çok faydalı olacaktır. Eğer yazmaya başladığında yanlışlarını az çok görecek ve buna göre düzenlemeler sağlayacaktır. Özellikle yaz dönemlerinde meyve eklemeleri gerekmektedir. Bu zayıflamaya oldukça faydalı olacaktır. Gece yatmadan 3 saat önce yemek yenmemesi taraftarıyım ve günde 2 litre su tükeymesi gerekiyor. Bunlara dikkat ettiği zaman zaten kilo kaybı olacaktır vücutta” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.