Kendisi Asarak İntihar Etti

Kinşasa Büyükelçiliği İkinci Katibi Osman Tuncel büyükelçilikteki odasında intihar etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 19 Şubat 2011 14:41
Kendisi Asarak İntihar Etti

Türkiye'nin Kongo Büyükelçiliği 2. katibi Osman Tuncel, Kinshasa kentinde bulunan büyükelçilik binasında intihar etti.

Bir süreden beri büyükelçi Nihat Civaner ile aralarında problem olduğu iddia edilen Osman Tuncel önceki gün büyükelçinin makam odasına girerek beylik tabancasını başına dayayarak tetiğe bastı.

1982 doğumlu ve 2 yıllık evli Tuncel olay yerinde yaşamını yitirdi. Osman Tuncel'in 2006 yılında Dışişleri Bakanlığı'nda meslek memuru olarak göreve başladığı belirtildi.

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Kinşasa Büyükelçiliği İkinci Katibi Osman Tuncel'in 17 Şubat'ta Büyükelçiliğin Kançılarya binasındaki odasında intihar teşebbüsünde bulunduğunun üzüntüyle öğrenildiği belirtildi.

Büyükelçilik çalışanları tarafından ivedilikle hastaneye yetiştirilen Tuncel'in, yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı ifade edilen açıklamada, Tuncel'in ailesinin olayın hemen ardından Bakanlık mensuplarınca ziyaret edilerek bilgilendirildiğine işaret edildi.

Tuncel'in intiharına ilişkin olarak, Teftiş Kurulu Başkanı ve İnsan Kaynakları Dairesi Başkanından oluşan bir heyetin içinde sağlık görevlisinin de bulunduğu Sağlık Bakanlığının tahsis ettiği özel uçakla Kongo'ya hareket ettiğini bildirildi.

Tuncel'in cenazesinin yarın İstanbul'da toprağa verileceği açıklandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.