Kent Meydanı İçin İlk Adım Atıldı

Kent Meydanı İçin İlk Adım Atıldı

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Şubat 2016 12:33
Kent Meydanı İçin İlk Adım Atıldı

Isparta'nın en önemli eskikliği olan Kent Meydanı için ilk adım atıldı. Eski Sağlık Müdürlüğü ve yanındaki taşınmazların bulunduğu alan Koruma İmar Planı'nda kent meydanı olarak ayrıldı. Belediye Başkanı Günaydın, "bu bir başlangıç. Tuhafiyeciler Sitesi, Isparta Oteli çevresinin de kent meydanına dahil edilmesi için çalışmalarımız olacak" dedi.

Isparta Belediyesi, şehrimizin en büyük ihtiyacı olan kent meydanı konusunda önemli bir çalışma başlatıyor. Kent Meydanı Projesi'nin detayları dünkü meclis toplantısında ortaya çıktı. Belediye Başkanı Günaydın, yıkılan İl Özel İdaresi binası, eski Sağlık Müdürlüğü binası ve yanındaki işyerlerini içerisine alanda kent meydanı oluşturulacağını söyledi.

Günaydın, AK Partili Kadir Dal'ın yetersiz kalacağı yönündeki eleştirisi üzerine "bu bir başlangıç. Kavaklı Camii muhteşem bir eser. Işıl ışıl ortaya çıksın istiyoruz. Daha sonraki günlerde Tuhafiyeciler Sitesi ve IYAŞ Park Otel olan Isparta Oteli çevresinin de kent meydanına dahil edilmesi için çalışma yapacağız" dedi.

Belediye Meclisi'nin dün Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın başkanlığında yapılan şubat dönemi son oturumunda imar planı değişikliklerine yapılan itirizlarda görüşüldü.

Meclisin daha önce aldığı eski Sağlık Müdürlüğü hizmet binası ve yanındaki işyerlerinin Koruma Amaçlı İmar Planı kapsamında kent meydanı olarak imar planına işlenmesi kararı, Sağlık Müdürlüğü, Milli Emlak ve şahıslardan gelen itiraz üzerine yeniden görüşüldü. İtirazı değerlendiren İmar Komisyonu raporunda "Koruma İmaçlı İmar Planı'nda meydan olarak ayrılan alanın kentimize bir meydan kazandırılması amacıyla yapıldığı ve kamu yararı gözetilerek planlandığından yapılan itirazlar uygun bulunmamış ve Antalya Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu'na sunulması uygun bulunmuştur" denildi.

AK Parti Grup Sözcüsü Kadir Dal, komisyon kararı üzerine söz isteyerek "bu alan meydan için çok küçük. Meydan için daha büyük düşünülmesi gerektiğine inanıyoruz.

Tuhafiyeciler Sitesi ve Isparta Oteli ile çevresini de içine alan bir meydan yapılmalıdır. Bu nedenle komisyon kararına ret oyu kullanıyoruz" dedi.

Belediye Başkanı Günaydın da Kadir Dal'ın fikrine katıldığını belirterek "Kadir bey doğru söylüyor ama... Kavaklı Camii güzel bir Selçuklu eseri. Tarihi eser niteliğinde. Işıl ışıl ortaya çıksın istiyoruz. Daha sonraki yerlerde adı geçen bölgelerde de meydan çalışmamız olacak. Bu bir başlangıç. Burada meydan düzenlemesini başarırsak o bölgelere de geçeceğiz" dedi. Yapılan oylamada komisyon kararı AK Partili üyelerin ret oyuna karşılık oy çokluğu ile kabul edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum