Kentsel Dönüşüm Güç Birliğiyle Çözülür

Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, Isparta'nın 30 mahallesinde kentsel dönüşüm önerirken gerçekçi bir çözüm yolu da sundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Ocak 2014 12:46
Kentsel Dönüşüm Güç Birliğiyle Çözülür

Yeni Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, Kentsel Dönüşüm tartışmalarına yeni bir boyut kazandırdı. Isparta'nın kentsel dönüşüme acilen ihtiyacı olduğunu belirten Sağlam, doğru yöntemi de açıkladı.

Kentsel Dönüşüm sürecinin tek başına Belediye ile ya da Çevre Şehircilik İl Müdürlüğü ile gerçekleştirilemeyeceğinin altını çizen Sağlam, halkın, yetkililerin ve sektörün de içinde olduğu bir güç birliği sistemini önerdi.
Mimarlar Odası Başkanı Zafer Sağlam, Isparta'da kentsel dönüşüme ihtiyacı olan en az 30 mahalle olduğunu iddia etti. Isparta'daki mahallelerin iç kesimlerinin çöküntü halinde olduğunu belirten Sağlam, "yol kenarındaki binalar modern ve yüksek katlı. Ama arka taraflar, iç kesimler çöküntü halinde. Dönüşüme ve modernleşmeye ihtiyacı var" diye konuştu.

Mimarlar Odası Başkanı Sağlam, Kentsel Dönüşüm sürecinde Isparta için güç birliği oluşturulması gerektiğini söyledi. Bunun için atılacak adımları anlatan Sağlam, şöyle dedi:

"Belediye, Çevre ve Şehircilik Müdürlüğü, Ticaret ve Sanayi Odamız, bizler, mühendis odalarımız hep birlikte bu süreci yönetmeliyiz. Her mahalle için bir komisyon kurulmalı. Bu komisyon içerisinde mahalle muhtarı, azası, bakkalı, kasabı, sevilen insanları olmalı. Mahallede altyapı oluşturulmalı. İnsanlar bu sürece gönüllü olarak girmeli. Komisyon bu altyapıyı oluşturmalı. İkinci etapta Belediye, bu kentsel dönüşüm sürecine ortak olmalı. Tek mecliste ifraz, tevhit, ihdas işlemleri yapılmalı. Daha sonra riskli alan için teklif yapılmalı.

Kentsel dönüşüm sürecinin yapım aşamasında ise güç birliği şart. Tüm müteahhitler, sektör, Belediye, ITSO ve diğer yetkililer güç birliğinde dönüşüm sağlanabilir. Belediyemizin BELMAŞ şirketi bu işe öncülük yapabilir. Isparta'daki müteahhitlerimiz yılda 500 adet konut yapıyor. Güç birliği ile yılda 2-3 bin konut yapabiliriz. Kentsel dönüşüm ancak güç birliği ile çözülür. Mimarlar Odası olarak bu güç birliğini sağlamada üzerimize düşen misyonu yapmaya hazırız."

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum