Kentsel Dönüşüm Marka Değeridir

Son günlerde tüm dikkatlerin üzerine çevrildiği Kentsel Dönüşüm konusunda Isparta’da ikinci zirve dün yapıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 23 Ekim 2013 09:43
Kentsel Dönüşüm Marka Değeridir

Zirvede kentsel dönüşümün ortak akılla gerçekleştirilebileceğine vurgu yapıldı. Zirvede Isparta’nın risk skorunun hazırlanmasına karar verildi.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın güvenli bir Türkiye oluşturmak için hayata geçirdiği Kentsel Dönüşüm çalışmaları Isparta’da da hız kazandı.

Dün tüm yöneticilerin katılımıyla Böcüzade Ayışığı Düğün Salonu’nda 2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi düzenlendi. Zirvede ortak akıl olarak “ittifak” yapılmasına karar verildi. Isparta’nın reçetesi hazırlanacak, ardından risk skoru belirlenecek ve çalışmalar başlayacak.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ilkini 19 Ağustos’ta gerçekleştirdiği Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nin ikincisini dün geniş katılımlı bir toplantıyla düzenledi. Toplantıya Vali Vahdettin Özkan, Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan, daire müdürleri, STK başkanları, Belediye Meclis Üyeleri ve İl genel Meclis Üyeleri katıldı.

RİSKLİ OLAN 21 BİNA 59 DAİRE TESPİT EDİLDİ
Toplantının açış konuşmasını Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz yaptı. Yavuz, Kentsel dönüşümle; Şehrin yıkılmaya yüz tutmuş, olası afetlere karşı bölgeleri gözeterek şehircilik çerçevesinde çevreye duyarlı alanların oluşturulmasının hedeflendiğini bildirdi. Bu kapsamda 19 Ağustos’ta birincisi gerçekleştirilen Kentsel Dönüşüm Zirvesi sonrası 21 adet riskli bina ile 59 adet daire tespit ettiklerini belirten Yavuz, “Bu binalara şerh düşüldü. 2 adet daireye ise kira yardımında bulunuyoruz. Bir projenin bağımsız işleyebilmesi için tüm paydaşların katılması gerekiyor. Sonuç olarak kentsel dönüşüm sayesinde sağlıksız konut stokundan, çarpık kentleşmeden kurtulmuş olacağız” dedi.

MARKA DEĞERİ YÜKSEK ALANLAR OLUŞTURMAK İSTİYORUZ
Öte yandan Altyapı ve Kentsel Dönüşüm Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Tamer İnan kentsel dönüşümün amacının; afet öncesi tedbir almak olduğunu söyledi.

Bu anlamda Türkiye’nin önceden çeşitli sınavlardan geçtiğini ifade eden İnan, “Daha öncede ülkemizde meydana gelmiş olan tabi afetler sonrasında yaralı almaktan ziyade, bunları sarmadan bertaraf etmek. Bununla ilgili güzel bir örnek var; İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Bu kanun amacı insanı yaşatmak ve devleti yaşatmak. Yaşanabilir kentler oluşturmak istiyoruz. Marka değeri yüksek alanlar oluşturmak istiyoruz. Bu kanun uygulamasında ortaya çıkan sorunları aşmak için katılımcıların fikirleri çok önemli” diye konuştu.

İTTİFAK ETMELİYİZ
Diğer taraftan Vali Vahdettin Özkan ise herkesin bu konuda sorması gereken sorunun “Nasıl bir Isparta beklentimiz var? Isparta’yı gelecekte nasıl hayal ediyoruz?” olması gerektiğini belirtti. Kentsel dönüşümün bunun için çok önemli olduğunu dile getiren Özkan, “İleride daha iyi bir yaşam kalitesine ulaşma durumu herkesin hayal ettiği bir hayattır. Bu hususla ilgili tüm Isparta’nın üzerinde ittifak ettiği bu konuda ortak akıl oluşturmalıyız. Bu konuyla ilgili çok iyi reçeteler var.

Riskleri bertaraf etmek için önceden yapılan çalışmalar çok önemli. Tüm Isparta’nın buna katkı sunması önemli. Direkt yaşamımızı etkilediği için ittfak etmeliyiz. Artık deprem riskinin olduğu bölgelerde kentsel dönüşümle kaliteli bir çevre, sağlıklı konut stokunun elde edilmesi herkes tarafından biliniyor. Mevcut durum analizini iyi yapmak, risklerin skorunu belirlemek lazım. Zamanımızı daha çok bu konuya vermemiz gerekiyor. Kurumsal kaygılardan arınarak şehrimizin tevdavisi için bu işi projelendirmemiz gerekiyor.

Hassayitemizin olduğunu biliyorum. Isparta’nın gelecek nesillerinin afetlere karşı güvence mekanizmasının oluşturulması hepimizin arzuladığı bir konu. Bunun için buradayız. Bu kalkındırmamızı da hızlandıracak” şeklinde konuştu. Konuşmaların ardından zirve bilgilendirme sunumu ile devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum