Kentsel Dönüşüm Rantsal Dönüşüm Oldu

Belediye Meclisi’nde tartışılan Kentsel Dönüşüm konusunda meclis üyelerinin kararsızlıkları hakkında konuşan CHP İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye ile Mimarlar Odası’nın kentsel dönüşüm hakkındaki zıt görüşlerinin Isparta halkına zarar vereceğini savundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Ekim 2013 14:34
Kentsel Dönüşüm Rantsal Dönüşüm Oldu

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Vedat Şenol, Belediye Meclisi’nde konuşulan kentsel dönüşüm projesinin Belediye ve Mimarlar Odası’nın fikir ayrılıkları olmasından dolayı Isparta’nın gelişemediğini savunarak, “Kentsel dönüşüm projesinde Belediye ve Mimarlar Odası birbirine zıt olan görüşler bildiriyorlar. Bu zıtlık Isparta geleceği için hiç iyi değil” dedi.

ORTA YOLUN BULUNMASI GEREKİYOR
CHP İl Başkanı Vedat Şenol, kentsel dönüşüm projesindeki karşıt görüşlerin bir an önce orta yolunun bulunması gerektiğini belirterek, “Kentsel dönüşüm projesin Isparta’nın gündemine oturmuş durumda. Ama yapılan bu çalışmalar Isparta için yetersiz durumda. Bunun nedeni ise Belediye ve Mimarlar Odası’nın zıt görüşleri yüzündendir. Artık Isparta için orta yolun bulunması gerekiyor” dedi.ajans32

KENTSEL DÖNÜŞÜM İÇİN İYİ PLAN GEREKİYOR
İl Başkanı Vedat Şenol, kentsel dönüşüm projesinin Isparta’da gerçekleşmesi için iyi bir plan yapılmasının gerektiğini belirterek, “Belediye Meclisi’nde gündem Gülistan Mahallesi’ndeki kentsel dönüşüm toplantısıydı. Bu toplantının sonunda anlıyoruz ki kentsel dönüşümün Isparta’da olmadığını gördük. Kentsel dönüşüm kapsamında belediye, odalar, ve belediyenin tahsis ettiği teknik komitenin bir yol haritası çizmesi ve iyi bir plan yapılması gerekiyor” diye konuştu.

KENTSEL DÖNÜŞÜM, RANTSAL DÖNÜŞÜM OLDU
İl Başkanı Vedat Şenol, “Isparta’da şu anda Kentsel Dönüşüm, rantsal dönüşüm olmuş durumda. Bu nedenle vatandaşların yararına olacak şeyler yapılmıyor. Daha kentsel dönüşümün hangi mahallelerde olacağı bile bilinmiyor. Isparta’da kentsel dönüşümün ilerleyememesinin nedeni kavgalardır. Bu konuda yapılan ön çalışmalar kesinlikle sağlıksız çalışmalardır. Çalışmalar amacına ulaşamıyor. Bundan sonraki kentsel dönüşüm konusunda yaşanabilir şehir olma ve iyileştirme halkın yararına olsun istiyoruz” dedi.www.ajans32.com

VATANDAŞLARI BİLGİLENDİRİN
Kentsel dönüşüm projesinin vatandaşlar tarafından net bir şekilde bilinmediğini belirten CHP İl Başkanı Vedat Şenol, bu konuda vatandaşların bilgilendirilmesi için konferansların yapılması gerektiğini savundu. Şenol, “Şu anda bile vatandaşların kentsel dönüşümden haberleri yok. Aslında şöyle bir durumda var. Kentsel dönüşüm ilgililerinin bile bazı konularda bilgileri yok. Bu konuların iyi bir şekilde araştırılması gerekiyor ve kamuoyunun bilgilendirilmesi gerekiyor” diye konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum