Kentsel Dönüşümde İlk Adım Atıldı

Metro Mühendislik, 1985 yılında yapılan 48 daireli Orma evlerini yıkıp, yenileyecek. İDS Yapı Denetim, başlatılan kentsel dönüşüm süreci kapsamında evlerin karot testlerini aldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Mart 2014 11:45
Kentsel Dönüşümde İlk Adım Atıldı

Hükümetin 'devrim yasası' olarak tanımlanan Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında bireysel uygulamalardan toplu uygulamalara geçiliyor. Kentsel dönüşüme en çok ihtiyaç duyulan Gülistan Mahallesi'nde yenilenme süreci başlatı. Metro Mühendislik, 1985'de yapılan 48 dairelik Orma evlerini yıkıp, yerlerine 140 m2'lik 3+1 yeni evler yapılacak.

Metro Mühendislik tarafından başlatılan kentsel dönüşüm süreci uygulamaları İDS Yapı Denetim Kentsel Dönüşüm Birimi tarafından yürütülüyor. İDS Yapı Denetim uzmanları 1985 yılında yapılan Orma evlerinden karot testi için numune alma işlemlerini tamamladı. Beton analizinden sonra rapor Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Kentsel Dönüşüm Kurulu'na sunulacak.

Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü Komisyonu'nun vereceği yıkım kararından sonra Orma evlerinin sahipleri depreme dayanıklı yeni dairelerinde yaşamaya devam edecekler. Ayrıca hak sahipleri inşaat süresi bayonca aylık 500 TL kira yardımı alacak.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum