Kentsel Dönüşümde İlk Anlaşma Sağlandı

Isparta’da Kentsel Dönüşüm kapsamı çerçevesinde ilk anlaşma sağlanırken, Metro İnşaat ile Gülistan Mahallesi’nde bulunan Sağlık Evleri sakinleri arasında yapılan ön protokole göre yüklenici firma, 9000 m2 alana 192 daire inşa edecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ocak 2014 15:38
Kentsel Dönüşümde İlk Anlaşma Sağlandı

Metro İnşaat sahibi Müteahhit Mustafa Özaydın, Kentsel Dönüşüm Yasası kapsamında ilk çalışmayı Gülistan Mahallesi’nde başlatıyor. Bilindiği üzere Belediye Meclisi Gülistan Mahallesi’nde 12 kata kadar imar izni veren teklifi kabul etmişti. Bununla ilgili Gülistan Mahallesi’ndeki YSE, Orma ve Sağlık Evleri Kooperatifleriyle görüşme gerçekleştirdiklerini ve Sağlık Evleri sakinleriyle anlaşma sağladıklarını bildiren Özaydın, askı süresinin devam ettiğini ve yıkımın yakın bir zamanda başlayacağını duyurdu.

DEPREME DAYANIKSIZ ÖZELLİĞİ OLMAYAN BİNALAR
Gülistan Mahallesi’nde bulunan çoğu binanın özelliği olmayan yapılar olduğunu ileri süren Özaydın, “Oradaki binaların bazıları 4 bazıları ise 5 katlı ve 1970’li yıllarda yapılmış yapılar. Kesinlikle depreme dayanıklı olmayan, kaloriferi ve mantaloma olmayan binalar. Kentsel Dönüşüm Türkiye için mükemmel bir kanun. Bu kanunu çıkartanlardan Allah razı olsun. Bu insanlar artık günümüz şartlarına uygun, yeni, modern, doğalgazlı binalara sahip olacaklar” dedi.

SAĞLIK EVLERİ TAMAM ORMA EVLERİYLE GÖRÜŞÜLÜYOR
Öte yandan bu süreçte öncelikle 60 daireli Sağlık Evleri’yle ön protokolü imzaladıklarını bildiren Özaydın, şöyle devam etti; “Belediye Meclisi’nin kararını ve imar değişikliğini çizdirdik ve belediyeye sunduk. Çalışmalarımız devam ediyor. Orma Evleri’yle de görüşmelerimiz devam ediyor. Orada 9000 m2’den fazla arsa var. Bu arsaya toplam 192 daire yapacağız. Bunun 69 tanesi eski dairelerin sahiplerine verilecek. Burada da 60 tanesi daire sahiplerine verilirken, 9 tanesi de toplu yönetimlerine verilecek. 12 katlı ve 4 bina olacak.

SOSYAL DONATISI YÜKSEK OLACAK
Bu binaların sosyal donatısı yüksek olacak ve yer altı kapalı otoparklara sahip olacaklar. zaman32 Aynı zamanda Isparta sağlam bir zemine sahip değil. 12 kat projede yer altına çok kat yapmanız lazım ki deprem anında forekazık işlemi görsün. Ya da fore kazık yapmanız gerekiyor. Bunun içinde yer altına kazıkları çakıp, sağlam zemini bulup, onun üzerine binaları dikmek.

NİSAN AYINDA PROJEYE BAŞLAMAK İSTİYORUZ
Nisan ayında projeye başlamak istiyoruz. Kentsel Dönüşümden dolayı imar plan tadilatını ilk yaptıran benim. Bugün(dün) belediyeye bunu sundum. Oradan haritacıya gidecek. Bu arada da projeleri hazırlıyoruz.

SÜREÇ UZARSA KİRALARINI BİZ ÖDEYECEĞİZ
Özellikle Gülistan Mahallesi’nde oturanlar emekli, devlet memuru ve yaşlı insanlar. Diyorlar ki; ‘ben şimdi nereye gideceğim? Ben şimdi gittim, kiramı kim ödeyecek?’ Devlet 1,5 yıllığına oradaki insanların da kirasını ödüyor. Bu ödeme de aylık 450-500 lira arasında olacak. Bu sürede de biz işi bitirmeyi taahhüt ediyoruz. Bitiremezsek 6 ay ek süre istiyoruz. Bu ek sürede de onların kirasını biz ödüyoruz. Maksimum 2 yıl sonra yeni ve modern evlere sahip olacaklar. Ayrıca onların adına kalan daireleri biz satmayı taahhüt ediyoruz. Satamazsak onların kalan ekstra 9 dairesini biz satın almayı taahhüt ediyoruz. Binalar evin içine eşyasını alsın diye kişi başına yaklaşık 25 bin lira da para düşüyor. Evin eşyasını da bu şekilde yenilemiş olacaklar.

GÖNÜL RIZASI OLMADAN İSTEMİYORUZ
Kentsel Dönüşüm Yasasından dolayı bir kişi bile bizim bina çürüktür deyip, rapor alırsa, o binayı yıktırmak mümkün. Ama biz gönül rızası olmadan kimsenin malıyla ilgilenmiyoruz. O yüzden herkesin gönül rızasıyla bizimle anlaşmasını sağlamaya çalışıyoruz.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum