Kentsel Dönüşümle Yapılmalıydı

Belediye Meclis Üyesi Kadir Dal, belediye önüne yapılan otopark çalışması ile ilgili, “Kentsel dönüşümle yapılsaydı daha çok araç park alanı olurdu, daha az maliyet tutardı, belediyeye de gelir alanları olurdu” dedi.

Yayınlanma:
Kentsel Dönüşümle Yapılmalıydı

Isparta Belediye Meclisi’nde alınan kararla, belediye binasının önüne bir otopark yapılması için çalışmalar başlatıldı. Yaklaşık 10 gündür süren çalışmanın başlamasından itibaren trafik yer yer tıkanma noktasına kadar geldi.

Projenin Isparta Belediye Meclisi’ne sulunduğu gün de AK Parti kanadı olaya itiraz etmişti. AK Parti adına o gün açıklama yapan Belediye Meclisi Üyesi Kadir Dal, bu proje yerine alternatif teklifler sunmuştu.
Konuyla ilgili olarak Kadir Dal, açıklamalarda bulundu.

DAHA UYGUN YERLER VARDI
Halı Sarayı ile Belediye Binası’nın birlikte ele alınarak değerlendirilmesi gerektiğine dikkati çeken Dal, “Bu şekilde yapılırsa otopark daha anlamlı hale gelir. Evet Isparta’ya otopark ihtiyaç. İnsanlara ev nasıl ihtiyaçsa arabalara da otopark ihtiyaç. Ama maliyeti daha az ve daha çok araç konulabilen otoparklar lazım. 113 caddenin arkasında bulunan, Kunduracılar Sitesi ve Sağlık İl Müdürlüğü arkasında bulunan alanların yapılması daha sağlıklı oldu” dedi.

ALAN KÜÇÜK, MALİYET PAHALI
Belediye binasının önünün küçük bir alan olduğunu belirten Dal, “Bunun için kentsel dönüşümde Halı Sarayı ile Belediye Binası’nı bütün ele alarak 2 yada 3 kat inilirse rahat otopark uygulanabilir. Altta 2 kat otopark üstte de günün ihtiyacını karşılayacak ticari alanlarla da belediye gelir alanları getirmek mecburiyetindeyiz” diye konuştu.

Bu şekilde yapılan alanların maliyeti çok yüksek olduğunu söyleyen Belediye Meclis Üyesi Dal, “İki katı yeraltına gömüldüğü için tabiki maliyetler yüksek. Harfiyat alındığında toprak göçmesini engellemek için de ağır maliyete sebebiyet veren çalışmaların da yapılması gerekir. Fakat kentsel dönüşüm ile yapılırsa yem maliyet olarak daha düşük hem de araç sayısı olarak fazla olacaktır” diye sözlerini noktaladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum