Kentsel Gelişim Senaryoları Tartışıldı

TR61 Düzey 2 Bölgesi 2014-2023 Dönemi Bölge Planı hazırlıkları kapsamında SDÜ ve BAKA işbirliğiyle düzenlenen “Isparta Kentsel Gelişim Senaryoları Çalıştayı” Barida Otel’de gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Nisan 2013 10:34
Kentsel Gelişim Senaryoları Tartışıldı

Çalıştayın açılış töreni, Isparta Vali Vekili Niyazi Can, Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası(ITSO) Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri, üniversitemiz öğretim üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının ve iş dünyasının temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından başlayan törenin açılış konuşmasını, BAKA Genel Sekreteri Tuncay Engin yaptı. İlin geleceğine ilişkin ortak çözüm önerilerinin getirileceği platformda buluşmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Engin, Isparta’nın hızla gelişen bir il olduğunu belirtti ve üniversite ve sivil toplum kuruluşlarının birlikte fikir alış-verişinde bulunacağı çalıştay sonuçlarının şehrin yol haritası oluşturacağına duyduğu inancı dile getirdi.

Konuşmasına işbirliğinin sağlanmasında emeği geçenlere teşekkür ederek başlayan ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç da, Oda olarak Isparta’nın sürdürülebilir kalkınmasında hep söz sahibi olduklarını vurgulayarak toplantı ortaklarının şehrin üreten ve gelişen beyni olarak hareket etmesi gerektiğini söyledi. Kaçıkoç, bu tür çalışmaların önemli olduğunu belirterek “Gelecekte söz sahibi olabilmek ve şehrin hak ettiği yere gelebilmesi için doğru hedeflere doğru planlarla yürümek gerekir” dedi.

Isparta Belediyesi bünyesinde yürütülen çalışmalar hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da Belediyenin huzurlu yaşam ortamının oluşturulması adına çevre sağlığına dikkat ederek her türlü çalışmayı yaptığını kaydetti.

Şehrin vizyonunu belirleyecek olan çalıştayın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Vekili Niyazi Can, Isparta’nın ekonomik ve sosyal anlamda önemli gelişmeler yaşayan; sağlık ve tarımsal alanda ilerleme kaydeden bir il olduğunu belirterek üretilen mal ve hizmetlerin kaliteli; ildeki işsizlik oranının da cüzi oranda olduğunun altını çizdi.

Ekonomik kaynaklarını etkin kullanan, çevresel ulaşım sistemine sahip, sosyal ve kültürel alt yapısı gittikçe güçlenen, mekansal ve sosyal yapısı, bölgesiyle bütünleşik halde olan kentlerin küresel ortamda önemli bir yerde olacağının altını çizen Üniversitemiz Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ziya Gençel ise konuşmasında tematik grup oturumları hakkında bilgi verdi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum